Tatárska omáčka
Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab (videorecept)
Autor receptu: cesminaz
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP omáčky
(dresingy),
ktoré pripravujem vždy k rôznym kebabom, alebo aj ku grilu a pečeným zemiakom :-)
Postup
- Na tatársku:
Do jednej misky dáme hustú smotanu, ktorá podľa možnosti nech nie je veľmi kyslá a nech má čím väčší obsah tuku cca 12-20 %. Pridáme k nej 2-3 PL jogurtu, ktorý nám to vlastne zriedi? Ďalej postrúhané uhorky, postrúhanú cibuľu, worcester omáčku, horčicu, cukor a soľ. Cukor si môže dať každý podľa seba, alebo podľa kyslosti smotany? Omáčka má mať sladkokyslú chuť.
- Kebab omáčka č.1:
V jednej mištičke zmiešame jogurt, hustý paradajkový pretlak (pyré), postrúhaný cesnak, oregano, mleté čierne korenie, práškový cukor a soľ. Soľ si dajte podľa chuti a cukor sa tiež dáva podľa kyslosti jogurtu? Omáčka má byť sladkokyslá?
- Kebab omáčka č.2:
V jednej mištičke zmiešame jogurt, postrúhaný cesnak, oregano a soľ podľa chuti? Ak je jogurt málo kyslý, tak sa môže dochutiť pár kvapkami citrónu?
- Tieto jogurtové omáčky môžete dokonca použiť aj ako marinádu na kuracie, alebo iné mäso? Hotové omáčky je vždy lepšie nechať niekoľko hodín postáť v chladničke, aby sa celkom prepojili chute? Čerstvo zamiešané chutia tiež veľmi dobre, ale najsamlepšie sú až po odstátí??
- Prajem dobrú chuť !
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube