Tatárska omáčka

Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP omáčky (dresingy), ktoré pripravujem vždy k rôznym kebabom, alebo aj ku grilu a pečeným zemiakom :-)

20-25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na tatársku: Do jednej misky dáme hustú smotanu, ktorá podľa možnosti nech nie je veľmi kyslá a nech má čím väčší obsah tuku cca 12-20 %. Pridáme k nej 2-3 PL jogurtu, ktorý nám to vlastne zriedi? Ďalej postrúhané uhorky, postrúhanú cibuľu, worcester omáčku, horčicu, cukor a soľ. Cukor si môže dať každý podľa seba, alebo podľa kyslosti smotany? Omáčka má mať sladkokyslú chuť.
  2. Kebab omáčka č.1: V jednej mištičke zmiešame jogurt, hustý paradajkový pretlak (pyré), postrúhaný cesnak, oregano, mleté čierne korenie, práškový cukor a soľ. Soľ si dajte podľa chuti a cukor sa tiež dáva podľa kyslosti jogurtu? Omáčka má byť sladkokyslá?
  3. Kebab omáčka č.2: V jednej mištičke zmiešame jogurt, postrúhaný cesnak, oregano a soľ podľa chuti? Ak je jogurt málo kyslý, tak sa môže dochutiť pár kvapkami citrónu?
  4. Tieto jogurtové omáčky môžete dokonca použiť aj ako marinádu na kuracie, alebo iné mäso? Hotové omáčky je vždy lepšie nechať niekoľko hodín postáť v chladničke, aby sa celkom prepojili chute? Čerstvo zamiešané chutia tiež veľmi dobre, ale najsamlepšie sú až po odstátí??
  5. Prajem dobrú chuť !
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube