Domáca sekaná

hanee - fotkahanee, 30. januára 2012
Domáca sekaná
Foto: hanee

alebo fasirka v celku, alebo masovy nakyp... ako sa komu paci.

10
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g
3 ks, z predošlého dňa
3 ks
3 ks
2 dcl vlažné
 stipka
 stipka
 stipka
 stipka
 stipka




Postup

  1. 1

    Rohliky (alebo pokojne aj starsi chleba) nakrajame na kocky, dame do misky, zalejeme vlaznym mliekom, nechame nasiaknut.

  2. 2

    Vajicka si rozdelime na zltka a bielka. Z bielok vyslahame sneh ( so stipkou soli)

  3. 3

    Do misy dame mlete maso, zltka, vyzmychane rohliky, dochutime koreninami premiesame a nakoniec opatrne vmiesame sneh z bielok ( ja viem ze je to komplikacia, ale verte mi, sekana bude krasne nadychana a lahunka, oplati sa s tym troska pohrat). Nechajte tak 15 minut odstat, nech sa vsetko pekne prepoji.

  4. 4

    Vytvarujte z masy bochnik a vyvalajte ho v niecom co mu spravi chrumkavu korku. Prinajhorsom v struhanke. V mojom pripade je to zmes roznych nasekanych orieskov a ovsenych vlociek. Premiestnite na plech, alebo do okruhlej nadoby na pecenie ( ak sa bojite ze sa vam, nepodari utvar .o)). Pecieme 40 minut prikryte v predohriatej rure, a potom 15 - 2o minut odokryte aby sme mali peknu chrumkavu korku.

  5. 5

    Osobne, mam toto jedlo radsej studene. Upeciem si k nemu tvarovo podobny bochnik chleba a potom uz len ukrajujem platok chleba, natriem niecim dobrym, horcicou, kecupom, niecim co je v chladnicke a prelozim platkom sekanej .o)

    Domáca sekaná - obrázok 5

Diskusia k receptu

jamarlen
mne už by stačila len uhorka...a aké diétne, bez bravčového.....používaš dovnútra stehienka?
hanee
@jamarlen , tu bravcove nieje, ale aby to nebolo suche, tak ano, z kuriatka pouzivam stehna.
sneica
takto aj ja mozem ...studena sekana a chlieb s horcicou alebo aj uhorkou...super...:)
evanaaa
Aj nám to chutí, len nedávam pečivo do sekanej, iba do fašírok, ale primiešam opraženú cibuľku. Nabudúce ak budem robiť, dám ako ty, @hanee zvlášť žĺtka a sneh. Niekto pridáva aj trocha smotany, skúsim kombinovať.
evina481
ja som robila včera sekanú na obed z mletého bravčového a hovädzieho mäsa, pridala som tam okrem pochutín nastrúhanú mrkvu a cukinu a na vrch som poukladala plátky slaniny, manžel povedal, že je výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia