Domáca plnená podbrušinka na panvici (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku...mám ju ešte zo zásob od farmára...dnes som ju naplnila farebne...do plnky som pokrájala zelenú cibuľku, červenú, zelenú a žltú papriku..pôsobí veľmi zaujímavo nie len chuťovo, ale aj farebne...
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Domácu bravčovú podbušinku som umyla a osušila...v strede podbrušinky bola iba tenká blana, takže sa nedala otvoriť..preto som podbrušinku rozrezala na jednu menšiu a jednu väčšiu...na rozrezanej časti som ju zašila ihlou...
- do hrubšej časti som urobila nožom otvor pre plnku...do misy som dala pokrájaný toustový chleb, pridala som pokrájanú zelenú cibuľku a pokrájala som trojfarebnú kalifornskú papriku..všetko som osolila, okorenila a pridala som 2 vajcia...plnku som pomiešala...
- touto plnkou som naplnila oba kusy podbrušinky...na vrchu som si nechala otvor, aby som mohla zašiť...nadalo sa mi spojiť mäso ihlicami, lebo bolo veľmi krehké a bála som sa, že sa mi roztrhne..a vznikli také dve bambuľky...
- na panvicu som dala masť a podbušinky som opiekla do svetlohneda zo všetkých strán..
- do zapekacej panvice som dala výpek a zvyšok masti, pridala som na väčšie kusy pokrájanú cibuľu..
- na cibuľu som uložila podbrušinky...
- posypala som ich celou rascou, čiernym korením,osolila a posypala červenou paprikou...mäso som podliala bravčovým vývarom a pridala troška vína...počas dusenia som prilievala už iba vývar...
- pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som si prílohu ryžu...hotové mäsko som ešte podľa potreby dochutila a hotové odstavila....pokrájala som ho na plátky..
- pokrájané plátky som uložila na taniere...-pridala ryžu a ozdobila som paprikou, ktorú som použila do plnky...a prajem vám dobrú chuť..