domáca knedla

zlota1 - bez fotkyzlota1, 31. mája 2013
domáca knedla
Foto: zlota1

konecne recept ktory je naozaj dobry

10
porcií
3/4 hod minút
príprava
20 min minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 ml
250 ml
2 ks
2 caj.lyzicky
1 kocka




Postup

  1. 1

    Odvazime si muku,urobime do nej jamku,do ktorej nasypeme trochu cukru.Do jamky nalejeme trochu mlieka zmiesaneho s vodou a rozdrobime kvasnice.Nechame podkysnut kvasok,potom pridame vajcia,a zbytok mlieka s vodou,premiesame a pridame aj sol.Vymiesime redsie cesto a nechame v teple kysnut aspon 20-30 min.

    domáca knedla - obrázok 1
  2. 2

    Na sporak si nachystame velky hrniec,na dno dame vodu,ktoru privedieme k varu.Do hrnca vlozime parnu nasadu,ktoru zlahka naolejujeme,aby sa nam knedla neprilepila.Do nasady vlozime cesto vytvarovane na pomucenej doske do tvaru knedle,velkost zalezi od velkosti nasady.Ihned zakryjeme hrniec pokrievkou a bez otvarania parime 20 min.Potom vyskusame spajdlou ci je uz knedla hotova,skor neotvarajte hrniec,inak knedla splasne.Z uvedenych surovin urobime priblizne 3-4 vatsie alebo 5 mensich knedli.Dobru chut))

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia