Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. septembra 2014

Dnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný Zobraziť celý popisDnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný kúsok bravčovej pečene...prílohu som urobila hráškovú ryžu a oblohou bolo kopec výbornej zeleninky zo mojej záhrady..cesnakopažítku používam do jedál ako bylinku na dochutenie a vtedy obyčajne jedlo nesolím...

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g domáca
50 g domáca
1
1/2 ČL
1 PL
 nasekaná
1
2 PL
príloha:
 s hráškom




Postup

  1. 1

    Na panvicu som dala pokrájanú slaninu...po krátkom orestovaní som pridala aj pokrájanú cibuľu...bravčovú pečeň som pokrájala na plátky a obalila v hladkej múke..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som obalenú pečeň..opiekla ju z oboch strán...

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som červenú mletú papriku a podliala malým množstvom vody..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som rascu, mleté čierne korenie a lyžicu kečupu...vlastne kečup je ochutený, takže nie je potrebné pečeň soliť po jej uložení na tanier..všetko som premiešala...a nechala chvíľku, aby sa chute spojili..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pred dokončením so pridala ešte na drobno pokrájanú paradajku.../preto ju krájam na malé kocky, lebo vtedy sa koža nezroluje/nechcela som, aby sa paradajka rozvarila, ale aby prešla varom...už som iba jedlo dochutila pokrájanou cesnakopažítkou..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a takto vyzerá moja cesnakopažítka dnes...práve má zase veľa púčikov a bude kvitnúť...kvietky má krásne snehobiele..na tanieri som zdobila kvetmi..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ryžu som robila klasicky, ale po orestovaní ryže na oleji, som pridala k nej hrsť mrazeného hrášku..podliala vriacou vodou, ochutila a pod pokrievkou za pár minút bola hotová..pečeň som uložila na taniere,pridala hráškovú ryžu, zeleninu zo záhrady, kvietky cesnakopažítky a ...obed bol za pol hodiny hotový....prajem vám dobrú chuť..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

obor123
Izka, máš môj obdiv. Po vizite u lekároch si mala silu a trpezlivosť navariť taký chutný obed ,klobúk dole.
daguska
Jednoduché jedlo,nádherné stolovanie.Tvoje taniere sú pre mña úchvatné.U teba by isto kazdému chutilo.
afataga
jaj no zas provokacia :-) ja mam velmi rada pečeň, ale doma mi to nechcu, tak si urobim tak raz za rok, ked som sama doma a tu pazitku mam asi aj ja, ale osolit si ja musim
izabella929
@obor123...nu ž hej, moje srdiečko občas potrebuje kuk od lekára, či je ešte na správnom mieste.-))))človek sa nesmie opustiť....ideme ďalej, varíme a pečieme,,,,nič sa nedeje,,,veľmi pekne ďakujem za milé slová, sú balzamom na moju dušu...)@daguska...ja mám také hobby...pekné a kvalitné obrusy,pekný a zaujímavý servis, záclony, uteráky a posteľné prádlo...toto musí byť pekné...teším sa, že sa teniere páčia...sú skutočne pekné...)@sonulienka...bola som aj ja hladná ako vlk...)@tatranka...od teba Martuška táto pochvala je ako pohladenie mojej maminky...takže teší.-))@afataga..nerob ím pečeň často, lebo viem o nej dosť...ale raz za čas sa predsa len dostane na môj stôl...vychutnám si ju a potom pol roka pokoj...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
aroooo
chutný recept, tú cesnakovú pažítku mám asi aj ja, od normálnej sa líši okrem cesnak. chuti aj tým, že "cíbiky" sú sploštené a trochu tvrdšie ako riadne, moje sú aspoň také, neviem či je to teda tá cesnako-pažítka, kúpila som tuším riadnu pažítku a toto tam bolo, tak neviem ako sa to riadne volá, pridávam ju tiež do jedál .... a šalátov
aroooo
ešte som zabudla, podobá sa tomu na rajčinách, sploštené....
sracz
... aj keď akosi "nestačím" okomentovať všetko, k tomuto Tvojemu "gustušnému" rcp, @izabella milá, predsa len aspoň pár slov. Už dávno sme si, aj Ty aj ja, všimli, že chute, obyčaje i kuchyne máme zladené! To sa týka aj prípravy pečene. U Teba sa mi veľmi (*****) páči kombinácia jedla s čerstvou (spravidla) vlastnou zeleninou. ... ja tak mať aspoň o 20 rokov menej, hlásim sa Ti do služby "iba" za stravu a byt (presne v tomto poradí). Hej a páči sa mi aj obr. č. 6, moja pažítka rozkvitla pred 3 dňami, keď prestane pršať, odfotím ju a pridám hneď k môjmu nasledujúcemu rcp!!! -:))) Pekný príjemný weekend; čo to trkocem, nádherne dni Ti želám po celý Tvoj život!!!
izabella929
@sracz... ďakujem, ze príjemné slová..)no ťažko mi je k tomu čosi napísať tak od srdca...lebo to nepatrí sem..ale do služby by som ťa určite prijala aj s tvojmi rokmi...úžasný človek, ktorý sa mi tu o všetko staral,mal omnoho viac rokov, bol spoľahlivý,inteligentý, veľmi šikovný a pracvovitý sa mi na moju záhradu bohužiaľ pozerá už 2 mesiace z nebíčka.(..a moja záhrada to cíti..driem denne veľa, ale tak, ako on to dokázal to nestíham, ked si obe ruky zoderiem po lakte...práve teraz som priš
la zo záhrady , kde som obdivovala cesnakopažítku, že znova krásne zakvitla..krásne snehobiele kvietky...teším sa na tú tvoju...ďakujem za milé prianie i za komentár...)
izabella929
@aroooo... áno je to tá sploštená, čo je na rajčinách...znovu začala kvitnúť, je krásna...ďakujem pekne za milý komentár,.)@medovnicek..no teším sa, že sa ti recept páči...a ďakujem pekne.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia