Fašírky
Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, je to
ohromné.
10 porcií |
20 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C °C |
Postup
- Strúhaný starší chlieb polejeme 1 dcl mlieka, nechám trochu nasiaknuť a potom dám do misy. Ďalej tam pridám obe mäsá, 2 vajcia (bez škrupiny) nasekaný cesnak, pokrájanú cibuľu, soľ a čerstvo mleté korenie.
- Všetko to spolu premiešam a nechám postať asi pol hodinu.
- Teraz si syr nastrúham na veľkých okách. Vňať pokrájam na drobno a pridám dve vajcia (bez škrupiny) s kyslou smotanou. Všetko spolu zmiešam. To bude plnka.
- Mäso mi postálo. Na plech dám papier alebo natriem olejom. Z mäsa tvarujem asi 5 cm guľky, do ktorých v strede urobím jamku. Do každej dám plnku. Na plech mi vyšlo 12 fašírok a zo zvyšku so spravil na druhy plech jednu mega fašírku. Nechcelo sa mi už viac robiť. Takže keď to zhrniem urobí sa z tejto dávky asi 15 fašírok. Dám to do rúry na 200 °C a pečie sa to asi pol hodinu. Pripomínam každá rúra je iná, tak si čas prispôsobte.
- Po pol hodine to voňalo na celý byt. Nechať to chvíľu postáť a môžem servírovať. Dá sa to jesť s ryžou, zemiakmi, chlebom, alebo so zeleninou.
- Toto je jedna mega fašírka pre mňa s chlebom a kvasenou uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť.
- Alebo aj v polievke a s chlebom.