Dlhánske domáce rezance s tvarohom a slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tak ako myslým v každej rodine, tak aj u nás sú veľmi obľúbené cestoviny a obzvášť cestoviny domáce..toto je spomienka na moje detstvo, keď mi babička robila tieto dlhánske rezance, lebo som ich ja ľúbila...ale čo naviac, ako malé dievčatko som nikdy nechcela, aby mi ich niečím posypali..takže, dedko stál pri babičke s rajničkou a keď začala vyberať z hrnca vyvarené rezance, dali mi osobitne,,toto bude pre moje dievčatko,,povedal dedko..

30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej hrubej múky, 2 vajec a troška vody, som zmiesila tvrdé cesto...preto používam hrubú múku na rezance, lebo sú tvrdšie, lepšie držia formu..pozn. tá najmenšia hrudka je do zeleninovej polievky na strúhané cesto...
  2. cesto som poriadne vymiesila a potom rozvaľkala na veľkosť pracovnej dosky..snažím sa vyvaľkať, pokiaľ sa dá, obdĺžnik, aby boli rezance rovnako dlhé...
  3. celé cesto som posypala múkou a zrolovala do valčeka...
  4. valček som krájala ostrým nožom na šírku 7 mm. mám rada široké..pokrájané som vystrela na dlžku dosky, pokial sa mi zovrie voda v hrnci..
  5. aj druhá hrudka vyvaľkaná a pokrájaná..
  6. keď začala vrieť osolená voda v hrnci, vložila som rezance a počkala , kým sa vyplavia na vrch...vybrala som ich, opláchla vodou a uložila do rajnice...poliala som ich ihneď olejom, aby sa nestihli zlepiť..
  7. slaninku som pokrájala na malé kocky..
  8. krájanie cibule na kolieska..
  9. slaninku som opražila, vybrala z masti a pridala som pokrájané cibuľovém kolieska...s masťou som poliala rezance a ozdobila slaninkou a cibuľou....dobrú chuť...