Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami
Autor receptu: marek135
dostal som chuť na niečo "prírodné" :D
6 porcií |
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Divinka:
Na rozpálenom oleji popražíme do sklovita cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájané mäso z diviny. Pomaly dusíme, okoreníme mčk, soľou a keď pustí mäso viac šťavy pridáme červenú papriku a hubové korenie. Dusíme a tak podlejeme horúcou vodou a premiešame. Varíme kým mäso nezmäkne, dochutíme a prisypeme podľa chuti majorán.
- Dusené kuriatka:
Zmrazené kuriatka prelejeme horúcou vodou aby neboli zlepené v kope a vodu hneď zlejeme. Na oleji si speníme cibuľku a pridáme kuriatka, okoreníme, osolíme a dusíme, podlejeme trochou vody a pred koncom pridáme maslo.
- Halušky:
Múky spojíme, pridáme trochu soli, vajíčka a vodu. Cez haluškovač cesto dáme do vriacej vody a varíme 15 minút. Po dovarení schladíme v studenej vode.
- Môžeme podávať :)
Dobrú chuť!