Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami

Autor receptu: marek135

dostal som chuť na niečo "prírodné" :D

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Divinka: Na rozpálenom oleji popražíme do sklovita cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájané mäso z diviny. Pomaly dusíme, okoreníme mčk, soľou a keď pustí mäso viac šťavy pridáme červenú papriku a hubové korenie. Dusíme a tak podlejeme horúcou vodou a premiešame. Varíme kým mäso nezmäkne, dochutíme a prisypeme podľa chuti majorán.
  2. Dusené kuriatka: Zmrazené kuriatka prelejeme horúcou vodou aby neboli zlepené v kope a vodu hneď zlejeme. Na oleji si speníme cibuľku a pridáme kuriatka, okoreníme, osolíme a dusíme, podlejeme trochou vody a pred koncom pridáme maslo.
  3. Halušky: Múky spojíme, pridáme trochu soli, vajíčka a vodu. Cez haluškovač cesto dáme do vriacej vody a varíme 15 minút. Po dovarení schladíme v studenej vode.
  4. Môžeme podávať :) Dobrú chuť!