Divinka na divoko
Autor receptu: marek135
Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov
6 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na tenké prúžky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, nové korenie a rozdrvený jadlovec (borievku). Chvíľu necháme prejsť chute a vložíme mäso, dochutíme mletým čiernym korením, soľou, červenou paprikou a worchestrom.
- Dusíme kým mäso nepustí šťavu a tak prilejeme borovičku. Podlejeme troškou vody a pridáme nakrájané kuriatka (ja som použil mrazené, ale v lete možno použiť aj čerstvé).
- Chvíľu varíme a tak pridáme hubové korenie a sušené brusnice, ktoré nám omáčku zahustia. Necháme variť až kým sa brusnice nerozvaria a mäso nie je mäkké. Počas varenia dolievame vodu, aby nebola omáčka úplne hustá.
- Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.