Divina na smotane (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Sem tam sa mi podarí mať trochu diviny.Býva to obyčajne podarúnok od lesákov. Teším sa na to mäsko,pretože je predsa len chuťovo iné,na aké sme zvyknutí.

45 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravenú divinu z /diviačika/ som prešpikovala slaninkou.Mäsko je dosť suché.
  2. Pripravený kúsok na ochutenie koreninami.Ochutené mäso zabalím do alobalu a uložím na 6-12 hodín do chladu.
  3. Potom keď mäso naberie chute a je odpočinuté,rýchlo ho opečiem na panvici,aby sa uzavrelo a šťava zostala vo vnútri.
  4. Takto opečené a pripravené mäso preložím do cibuľkového základu aj s mastičkou na ktorom som ho opiekla.Pripravím si koreňovú zeleninu,ktorú pridám k mäsu.
  5. Pridám ju porezanú na kolieska k mäsu a podlejem vodou.Na vrch položím bobkový list.
  6. Takto nechám mäsko spolu so zeleninou sa variť,pomaly asi 2 hodiny,kým mäso nie je mäkké.Mäso vyberiem,na tanier.Nesmie byť prevarené,ale musí sa dať pekne úhľadne krájať.
  7. Omáčku si pripravím tak,že šťavu a zeleninu v ktorej sa varilo mäso nalejem do mixéra a zmixujem.Medzi tým si pripravím šľahačkovú smotanu s lyžičkou horčice a trochou mlieka. Vlejem do mixéra ku omáčke.Prisypem 1 malú lyžičku hl.múky a malú lyžičku vegety.Premixujem. Vrátim omáčku do hrnca a nechám prevrieť.
  8. Omáčku dochutím šťavou s citróna aj kôrou z citróna.Omáčka je lahodná,jemná.Podávam k nej knédľu,alebo cestovinu.Ako veľmi chutný prídavok,brusnicový kompót.
  9. Chutná porcia,na ktorú sa vždy teším.