Konfitované diviačie plece
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
240 minút na 140 °C |
Postup- Očistené umyté diviačie plece
vložíme do rozpustenej bravčovej
masti spolu s tymianom,
borievkami, cesnakom, so šalotkami
a konfitujeme pri 140 °C asi
4 hodiny.
- Do hotového demi glace
dáme brusnicový džem, nakrájané
sušené brusnice a povaríme.
- Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do
mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme
slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať.
Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme
žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme
detskou krupicou a dochutíme muškátovým
orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené
opečieme dozlatista na tuku.
- Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C
asi 30 minút.
|