Konfitované diviačie plece

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
240 minút
na 140 °C

Postup

  1. Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.
  2. Do hotového demi glace dáme brusnicový džem, nakrájané sušené brusnice a povaríme.
  3. Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme detskou krupicou a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené opečieme dozlatista na tuku.
  4. Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C asi 30 minút.