Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 1. marca 2010
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
150 g
1 vetvička
150 g
1 dl
5 g
100 g




Postup

  1. 1

    Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť a mäso zmäkne.

  2. 2

    Omáčka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Očistíme a nakrájame mrkvu a zeler, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme, potom víno a na malom ohni pomaly necháme zhustnúť.

  3. 3

    Potom dochutíme divinovým alebo čerstvým korením (rozmarín, tymian a pod.). Osolíme a okoreníme. Podľa chuti pridáme čili. Podávame s knedľou alebo s opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

bambulka51
No,ja som jedla teraz na svadbe,dá sa povedať,prvý krát divinu a to klobásky z muflona a bravčového meska.Neviem si ich vynachváliť.Syn býva na Kysuciach a švagra má poľovníka,tak nám priniesol.Robila som s nich aj očká,sú tak dobre ochutené,že ich mohli jesť i deti.Dostala som dobrého zaťa,zatiaľ mu u nás veľmi chutí.Ale musím sa priznať, keď k nám začal chodiť pár jedál som parádne pokazila...Aj keď som stará kuchárka...
bozulka
Ale bambulka,čo to je za slovo "stará kuchárka" -staré sú vtipy,papuče,ale ty si určite skúsená kuchárka!!!!
Gratulujem k dobrému zaťovi!

Divinu mám rada,ale nesmie to byť starý kanec to sa potom nedá jesť.Najchutnejšia je tak okolo 30-40 kg.Tento recept vyzerá dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia