Jednohubky

Divadelná párty s režisérom Petrom Weincillerom (videorecept)

Autor receptu: sons

Režisér a riaditeľ divadla Teatro Colorato, Peter Weinciller, nám v tomto videu ukáže niekoľko tipov na pestré, vtipné, chutné a nápadité jednohubky.

Suroviny

Postup

  1. Lienky: Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Každú polovicu nakrojíme, čím vytvoríme krovky. Na koliesko mozzarelly dáme pár listov rukoly a na ne položíme pripravenú nakrojenú polovicu paradajky. Na prednú stranu lienky dáme polovicu čiernej olivy ako hlavičku. Na paradajku urobíme hustou tmavou omáčkou niekoľko bodiek.
  2. Tučniaky: Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska, z ktorých vykrojíme úzky trojuholník. Do čiernej olivy urobíme pozdĺžny zárez a do rezu vložíme kúsok mozzarelly tak, aby vyčnievala. Naplnenú olivu položíme na mrkvu. Na olivu s mozzarellou položíme druhú menšiu olivu, do ktorej sme vložili odrezaný trojuholník mrkvy ako zobáčik. Z vrchu zapichneme špáradlo, ktoré bude postavičku tučniaka držať.
  3. Šunkové vrecia: Kôpku šalátu zabalíme do plátku šunky tak, aby vznikol meštek, ktorý zaviažeme syrovou niťou.
  4. Paprikové ruže: Úzku zelenú papriku odrežeme nožom tak, aby vznikli zúbky. Do papriky vložíme plátok prosciutta zbaleného do tvaru kvetu.
  5. Bagetové ruže: Z kúska bagety vyberieme vnútro a vložíme do nej plátok prosciutta zbaleného do tvaru kvetu.
  6. Caprese sticks: Na špajdľu striedavo napichujeme cherry paradajky a guľôčky mozzarelly. Posypeme drvenou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.