Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Tvarohovo-jahodové kocky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. januára 2021
Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept)
Foto: olinecka

Niečo svieže po sviatkoch. Prekvapte svojich blízkych. Nenáročné pečenie, ktoré môžu zvládnuť aj začiatočníci. Jahodovo-tvarohová plnka a lístkové cesto, výborná pochúťka.

30
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

400-500 g rozmrazene
Jahodová plnka:
700-800 g mrazené
3-4 PL
1 bal.
Tvarohová plnka:
250 g
200 g (alebo mascarpone)
200 ml (33 %)
1 bal.
podľa chuti (nemusí byť)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Prípravené ingrediencie - lístkové cesto, suroviny na jahodovú a tvarohovú plnku, + treba si pripraviť aj Smetafix.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na dva pláty. Plát pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10 minút do zlatista. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta. Rozmrazené jahody (bez šťavy, ktorú pustia pri rozmrazovaní, tú ale nevylievame), dáme do hrnca a trocha povaríme. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme cukor. Do odloženej šťavy z jahôd primiešame Zlatý klas a prilejeme k jahodám. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme Smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone a došľaháme do tuha. Ja som ešte pridala 2 PL šťavy z jahôd. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na jeden korpus, viď foto.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do medzier dáme jahodovú plnku a položíme druhý korpus, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
Toto musí byť taktiež fantastické. Poraď @olinecka ten grif na to krájanie, lebo ja tiež krémeše nikdy tak pekne nenakrájam. Aj keď ja to pri bežnej nedeli až tak veľmi neriešim. Ale toto je výborné, tak by mohlo byť aj pri nejakej akcii - ale len pri mojom krajšom krájaní. Určite príde niekedy na rad. Tak poraď prosím. Myslím, že aj pre ďalších. Díky....
elba
ak môžem dať môj postup, ja si vždy pokrájam jedno cesto ešte kým je teplé na kocky ako chcem mať a potom len ukladá na plnku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia