Ovsené sušienky
Ovsené sušienky

Keksíky z ovsených vločiek s citrónovou príchuťou

mirkajan - fotkamirkajan, 28. júla 2020
Keksíky z ovsených vločiek s citrónovou príchuťou
Foto: mirkajan

Napriek tomu, že na fotke vyzerajú ako fašírky, sú to keksíky. V zdravej výžive som si na skúšku kúpila podobný keksík (vegánsky, bio a Zobraziť celý popisNapriek tomu, že na fotke vyzerajú ako fašírky, sú to keksíky. V zdravej výžive som si na skúšku kúpila podobný keksík (vegánsky, bio a drahý) a keďže bol veľmi chutný, povedala som si, že toto by som mohla zvládnuť aj v domácich podmienkach. Preštudovala som zloženie na etikete a toto je výsledok mojej (myslím, že celkom vydarenej) improvizácie.

30 ks
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
50 g
30 g
130 g
100 g
100 g rozpustené (alebo kokosový olej)
1/2 bal.
1 ks (kôra aj šťava)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne premiešame, kým sa nespoja (najlepšie to ide rukou). Hmotu necháme chvíľu odstáť. Kešu maslo som jedenkrát robila rozmixovaním kešu orechov až na maslo, dnes som vo farmárskom obchode objavila kešu maslo od slovenského výrobcu. V zložení kupovaného keksíka bol kokosový olej, ktorý ja až tak nemusím, preto som ho v mojich keksíkoch nahradila maslom.

  2. 2

    Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a ukladáme naň guličky z cesta vo veľkosti vlašského orecha. Každú guličku som potom stlačila dnom skleneného pohára na hrúbku cca 4 mm - je dobré dno pohára občas namočiť do vody, cesto sa naň potom nelepí.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 °C cca 12 minút. Keksíky sú po vybratí z rúry mäkké, treba ich nechať vychladnúť a až vychladnuté dávať dole z plechu. Skladujeme v uzavretej dóze.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, dobre si sa vynašla! Krásné foto, zajímá mě ta květina, krásné barvičky, copak to je?
mirkajan
@haji (29.7.2020 10:01)

To sú minipetúnie- Milion bells, predávajú ich v rôznych farebných variantách.
haji
@mirkajan (29.7.2020 20:20)
Děkuji, také krásné vybarvení jsem ještě neviděla, super!
danila
odskúšané , sú výborné, nemala som kešu maslo tak som použila arašidové...
jamarlen
presne na takéto som čakal, miesto kokosu dám ale radšej do jednej dávky pre dcéry lieskovce, namajú rady kokosovu chuť :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia