Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Voňavé osie hniezda videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 8. marca 2020

Pripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu. Príprava vyzerá na Zobraziť celý popisPripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu. Príprava vyzerá na prvý pohľad zložito, ale opak je pravdou.

15-20 minút
na 200 °C
Voňavé osie hniezda (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

600 g
500 ml
100 g
100 g
1 ks
štipka
Plnka škoricová:
60 g
1 bal.
2 PL
Plnka orechová:
60g
2 PL
1 PL mleté
Plnka kakaová:
60 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka rozdrobíme droždie - pripravíme si kvások. Do misky dáme múku, Heru, cukor, soľ a nakoniec kvások. Cesto vymiesime rukou, keď sa nám cesto odlepuje od ruky, tak ho zakryjeme látkou, dekou a počkáme kým vykysne.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnky. Plnky vždy robím od oka, niekedy dám viac, niekedy dám pomer ako je uvedený v recepte. Pomery som udala pre lepšiu predstavu :-)

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme. Jednu časť potrieme škoricou plnkou, druhú časť kakaovou plnkou a tretiu časť orechovou plnkou. Naplnené cesto zrolujeme a pokrájame na hrubé kolieska.

  4. 4

    Kolieska reznou stranou poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C cca 15-20 minút. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja do kvásku dávam aj trochu cukru a múku. Pred pečením netreba potrieť hniezda vajíčkom alebo maslom?
niliarik
@marienka44 (9.3.2020 19:59)

ďakujem za tip ... vyskúšam to ... za každým pečiem bez natierania s vajíčkom, ale vyskúšam nabudúce, budú mať krajšiu červenejšiu farbu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia