Mrkvová torta
Mrkvová torta

Bezlepková mrkvová torta

mirkajan - fotkamirkajan, 27. októbra 2019
Bezlepková mrkvová torta
Foto: mirkajan

Je tu veľa receptov na mrkvovú tortu, táto je prirodzene bezlepková, keďže miesto múky sú v nej použité rôzne druhy orechov. Kto očakáva Zobraziť celý popisJe tu veľa receptov na mrkvovú tortu, táto je prirodzene bezlepková, keďže miesto múky sú v nej použité rôzne druhy orechov. Kto očakáva ľahký, nadýchaný korpus, bude sklamaný, keďže v ceste nie je múka a zároveň je tam mrkva, korpus je hutnejší, pripomína skôr raw dezerty (aj keď je pečený).

12
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
250 g
1 ČL
125 ml (neutrálny)
220 g
220 g mleté (lieskové alebo vlašské)
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1 bal.
400 g
75 g
70 g
1 hrsť
Krém:
250 g
50 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu nastrúhame na jemno. Celé mandle nahrubo posekáme. Lieskovce alebo vlašské orechy zomelieme. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom. Rúru si vyhrejeme na 170 °C.

  2. 2

    Do misy dáme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a olej, šľaháme kým zmes nezhustne a zhruba nezdvojnásobí svoj objem. Ostatné sypké suroviny dáme do misy a premiešame. Sypké suroviny a postrúhanú mrkvu opatrne vmiešame k našľahaným vajciam. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme cca 90 minút.

  3. 3

    Kým sa torta pečie, pripravíme si krém. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Na drobno si posekáme zmes semienok a orieškov (ja som dala slnečnicové, tekvicové semienka a vlašské orechy).

  4. 4

    Po upečení necháme tortu vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí natrieme vrch a boky torty krémom a posypeme posekanými semienkami a orechami.

    Bezlepková mrkvová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, líbí se mi jak korpus, tak krém, spolu to musí pěkně ladit. Fota jsou lákavá, hned bych ochutnala.
sonulienka
Zaujal ma recept, ale prosila by som keby ste uviedli aký má byť priemer formy na pečenie. chcela by som ju upiecť cez víkend dcére a má bezlepkovú diétu ale priemer formy potrebujem aby som nemala placku. Srdečne ďakujem za skorú odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia