Bravčová roláda
Bravčová roláda

Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 8. apríla 2018
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept)
Foto: olinecka

Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila.

15-20 minút
príprava
60 minút
na 190-200 °C

Suroviny

750-900 g
3 ks
1 ks (hrášok,mrkva, kukurica v plechovke)
trocha
200-300 ml (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nachystáme praženicu na prípravu bravčovej rolády. Do praženice pridáme zeleninu.

    Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso narežeme na plát, ktorý vyklepeme na tenší pomocou mikrotenoveho vrecka, aby sme si nenarobili neporiadok. Mäso okoreníme, osolíme.

    Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si špáradlá. Plnku rozotrieme na celý plát mäsa.

    Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou špáradiel mäso zrolujeme, spevnime, vložíme do zapekacej misy.

    Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mäsu pridáme 2-3 dcl vývaru alebo teplú vodu, trocha soli a zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov 50 minút. Pred dokončením odstránime alobal a pečieme 10 minút. Hotovu roládu nakrájame na plátky, podávame zo zemiakmi, ryžou. Podľa seba, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

garanco
Páči sa mi toto jedlo, inšpirovala si ma, pripravím cez vikend, lebo sa už dopredu hlásili moje vnučky a mäsom sa im vždy zavďačím...( aj ten zákusok by sa za tým tiež hodil...)