Tvarohová nátierka
Tvarohová nátierka

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 17. marca 2017
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept)
Foto: miskamm

Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, Zobraziť celý popisPôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, mletej jemnej či pálivej papriky a cibuľky. Chutí predovšetkým ako dip s chrumkavými praclíkmi, mrkvou a inou zeleninou alebo ako nátierka na chlebíku.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g (smotanová nátierka)
250 g
50 g
1 PL
1 štipka
1 stredne veľký ks
Poprípade:
1 strúčik
1 čl




Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť (žiadnom prípade nezohrievajte maslo). Cibuľku najkrájame na jemno. (Ak pridávate cesnak, aj tento nakrájajte najemno, nepretláčajte cez lis).

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske, poprípade dochutíme. „Spundekäs " (čitaj špuntkés) by mal chutiť jemne pikantne, korenisto.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najlepšie chutí, keď sa pár hodín nechá v chladničke odstáť.

    Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Hm, tak taková dobrota by se mi doma nikde nerozležela. Možná u sousedů, ale ani to není bezpečný nápad. Krásná fota, až mám strach o klávesnici. Díky za sdílení receptíku!
klukodvody
No paráda. Rychlé a podle surovin moc dobré a nám se to moc hodí, protože máme vždy studené večeře a co pořád vymýšlet. Tak takový receptík se moc a moc hodí. Díky a srdečně zdravíme.
denyany
HM...Nátierka či dip so syrom sa u nás tešia veľkej obľube. Robievam rôzne kombinácie, aj takú, ako je tvoja. A páči sa mi aj džbán či váza(?) na úvodnej fotke.
evanaaa
Určite dobrá a chutná nátierka, nevadila by v nej ani pažítka. Ak si odmyslím syr a tvaroh a nadhradím bryndzou, tak je to ako moja nátierka, ktorú mám rada ( a iste nielen ja), takže preto viem, že aj táto je dobrá.
miskamm
Dakujem za pekne komentare. ja tu veru bryndzu nezozemiem, ale veru aj pazitka sa urcite hodi. moj priatel si vecer este poriadne stiplavej papriky primiesal :-) a chuti. aj kelegynine deti ju chvalili (teda tu nestiplavu) a veru vela chlebika zjedli na veceru.
kecemis
Je to velmi jedle. Sme natierkovy. Zrovna pred par dnami som robil nieco podobne, len miesto masla som dal camembert. Skoda ze som toto nevidel skor. Ale zase este nekoncime.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia