Kuracie srdiečka na smotane

nikyniky - fotkanikyniky, 9. januára 2016
Kuracie srdiečka na smotane
Foto: nikyniky

Vnútornosti buď milujete alebo z duše neznášate. :) ja patrím do prvej skupiny, a tak milujem aj toto jedlo. Asi najviac zo všetkých jedál Zobraziť celý popisVnútornosti buď milujete alebo z duše neznášate. :) ja patrím do prvej skupiny, a tak milujem aj toto jedlo. Asi najviac zo všetkých jedál z vnútorností. Pripravovala ho moja mamka, moja babka a jej mamka tiež.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 ml
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme si kuracie srdiečka (poorezujeme), nakrájame si cibulu na menšie kúsky (s cibulou nešetrite, zahustí nám krásne omáčku a rozvarí sa, takže ju v jedle ani nenájdete). Do hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme cibulu a po chvílke pridáme očistené a umyté kuracie srdiečka. Okoreníme čiernym korením a necháme srdiečka zatiahnúť (kým nezblednú).

  2. 2

    Keď sú srdiečka zatiahnuté podlejeme ich trochou vody, naozaj len, aby boli srdiečka ponorené. Necháme podusiť, kým srdiečka zmäknú a voda sa z väčšej časti odparí. (Cca 15 minút)

  3. 3

    Keď máme srdiečka mäkkučké, pridáme soľ, červenú mletú sladkú papriku a pomiešame. Keďže sme nedali veľa vody a cibula sa nám rozvarila, vznikla nám hustá kaša so srdiečkami. Prilejeme 250ml šľ. smotany a necháme prevrieť. Ak sa vám to zdá malo husté, môžete zvyšnú smotanu zmiešať s troškou hladkej múky a priliať, ale zvyčajne to nieje potrebné. Necháme cca 10-15 minút odstať a podávame s knedlíkom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jozka2
Kuracie srdiecka som an stale pripravovala a dodnes pripravujem.moje deti ich zboznuju a ja tiez.skusim urobit podla teba.5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia