Slaná roláda

cyklistka77 - fotkacyklistka77, 2. apríla 2010
Slaná roláda
Foto: Cyklistka77

Táto roláda prípravou aj vzhľadom pripomína sladký zákusok - kým sa nepozriete lepšie na plnku :-) Vtedy zbadáte, že je tam šunka aj petržlenová Zobraziť celý popisTáto roláda prípravou aj vzhľadom pripomína sladký zákusok - kým sa nepozriete lepšie na plnku :-) Vtedy zbadáte, že je tam šunka aj petržlenová vňať. Nepoužijete žiadny cukor, cesto je piškóta bez cukru a v plnke sú samé dobré veci. Včera roládu moja mamka upiekla a dnes nám všetkým chutila. Preto pridávam recept a želám dobrú chuť :-) A krásne sviatky jari! :-)

12
porcií
70 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
8 dkg
3 lyžice polievkové
1/4  kávovej lyžičky
Plnka:
30 g
2 lyžice
3 dl
20 dkg
2 ks
trocha
trocha




Postup

  1. 1

    Roláda: z bielkov, vody a soli ušľaháme sneh. Pridáme žĺtky a múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov.

  2. 2

    Plnka: Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vývarom (asi 3 dl) Dobre všetko rozmiešame, pridáme 2 celé vajcia, osolíme, pridáme zelenú pretržlenovú vňať, muškátový oriešok a nasekanú šunku, (alebo uvarené kuracie,údené, alebo bravčové mäso - každý podľa svojej chuti) Všetko zamiešame a povaríme - hmota zhustne. Ak je to potrebné, zahustíme strúhankou, alebo strúhaným neúdeným syrom. Moja mamka použila domácu strúhanku.

  3. 3

    Horúcu roládu hneď po upečení na chvíľu aj s papierom skrútime (tak, ako sladké rolády) Po asi 10 minútach papier opatrne odstránime, naplníme plnkou, skrútime a uložíme do chladu stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia