Kokosový zákusok

smuuk043 - fotkasmuuk043, 17. novembra 2014
Kokosový zákusok
Foto: smuuk043

Jeden z mojich kuchynských pokusov :)

Suroviny

4 PL
5 PL
5 ks
1 PL
250 g
1 ks
700 ml
1 bal.
2 ks Parížska




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto: Bielka vyšľaháme do snehu a do takmer vyšľahaného pridávame po lyžiciach cukor. Znížime otáčky a po jednom prišľahávame žltky. V miske si zmiešame dokopy múku s kakaom. Zmes vmiešavame po troche do cesta ručne, miešame opatrne! Cesto vylejeme na menší plech a dáme upiecť na 160 stupňoch. Dobu treba odsledovať. (zabudla som totiž odmerať čas pečenia).

  2. 2

    Zo 400ml mlieka a prášku uvaríme puding.(ja som sypla do mlieka aj trocha kokosu) Môžete ho odrazu aj osladiť, ja som sladila až neskôr. Ked puding vychladne, zmiešajte ho s tvarohom. V prípade potreby dochutiť cukrom. Ďalej som si urobila kokosové mliečko: 6PL kokosu som zmiešala s 250ml horúcej vody. Nechala som chvíľu naboptnať, a potom som dobre rozmixovala. Zmes potom precedíme cez sitko. Ostane mliečko,ktoré ak chcete, doslaďte, ale ja som nesladila. Zvyšok kokosu si môžte dávať napr.do jogurtu :) alebo upiecť sušienky.

  3. 3

    Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu, jednu stranu polejeme kokosovým mliekom a druhú potrieme džemom. Na poliaty korpus natrieme takmer celú kokosovú plnku a capneme na to druhý korpus, džemom na spodok. Zvyšok plnky trošinka natrieme aj vrch korpusu.

  4. 4

    Ušľaháme si s 300ml mlieka šľahačky a opatrne nanesieme na vrch zákusku. Dáme na pár hodín stuhnúť. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

ilusa
mam rada zakusky,hned by som sa donho pustila,tak aspon do kk zatial
ilusa
chcela som napisat ,ze taketo zakusky mam rada
cesminaz
zakusok vyzera chutne ;-) veru by som ochutnala,kokosove mam rada :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia