Sushi-Maki

fecalleg - fotkafecalleg, 13. augusta 2013
Sushi-Maki
Foto: fecalleg

Jednoduché a výborne sushi s avokádom, uhorkou, syrom a majonézou.

4-6
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčekov
10 ks
3-4 PL
1 ks
3 ks
50 g napr Eidam tehla




Postup

  1. 1

    Ryžu varime v slanej vode v pomere 2.5 hrnčeku vody na 2 hrnčeky ryže. Varime asi 30 minút. Keď je ryža uvarená, tak ju vysypeme do mysy a lopárom ochladíme. Potom pridáme 3 lyžičky octu a jemne premiešame.

  2. 2

    Nori kúpime už orestované, uľahči to veľa prace. Podľa toho aké hrubé suši chceme, pridáme ryžu. Potom pridáme na tenké plátky nakrájané avokádo, uhorku, syr a len trochu majonézy. Ta by nám mala spraviť dochuť a nie hlavnú zložku chuti.

  3. 3

    Suši zrolujeme nakrájame poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou.

Diskusia k receptu

waocipa
sushi som nie jedla tak to vyskúšam recept si ukladám
njdevil
dufam, ze varechu necitaju japonci, prave sa ti podarilo obratit sushi svet hore nohami vdaka mojeneze a syru, este, ze si tam nepridal vegetu...:-(
rea1
sakra, ešte konzervovanú kukuricu a šampiňóny a máme kategóriu slovenské suši. alebo - ako dopsuť sushi. eidam. majonéza. @njdevil má pravdu - kde je vegeta? :-(((((
2010
uhorka namiesto rias nori, udeny loso, syr s koprom spargla tak isto sushi :-)


sinay
@njdevil praveze skoda, ze varechu necitaju Japonci , majonezu totizto do sushi davaju bezne!

zdravim vsetkych internetovych odbornikov na cely svet
2010
Len taka poznamka , sushi je vlastne prvy fast food na svete z 8 storocia v japonsku sa predava v samoskach ci na stanici alebo vo vlakoch az v 20 storoci s vynalezom ladniciek sa zacalo robit zo sushi aj snobske jedlo zo surovych ryb ktore sa predava v drahych sushi baroch :-) ( tradicne sushi nemali nic surove )
 en.wikipedia.org/wiki/History_of_sushi...
ankabanka
tiez si sushi pripravujeme doma z akychkolvek dobrych ingredients ktore mame v oblube. Kombinacii je takto neurekom ak si pripravime dobru ryzu.
okrem zeleninovych platkov ja obcas na balenie pouzijem aj ryzovy papier. @2010 aj ked je Kewpie draha, suhlasim, ze je NAJ.
Robim s nou aj salaty /vlazsky, tresku/. Skoda len, ze je vzdy dostat len v malom baleni. Tvoje prezentacie su vzdy prekrasne a ktore poznam viem ze aj chutne. Robis tu dobru sluzbu!
fecalleg
ahoj, nechcel som komentovat ale vidim ze viacero ludi ma obhajovalo, co ma potesilo a tak sa aj ja pridam: @njdevil , @rea1 , @afataga zabudli ste na podstatu varechy a inych serverov o vareni a to ze maju ludia prinasat inovacie a nove chute.
sisok
ahoj, kombinaciu neries, slovaci si musia zvyknut, ze sa musia skusat nove kombinacie (aj ked pre teba to urcite nove nie je :) iba sa chcem opytat, nie su toto skor maki? nam to tu stale opakuju, ze toto by mali byt maki :)
2010
Tu je dnesna vzorka neslovenskeho sushi do ruky na obed od japoncov, vyprazane kurca s chilli a medovou omackou, tesne pred tym ako sa ta potvora ibisovska v pozadi snazila uchmatnut.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia