Pečené čínske rezance a lá Lali

lali87 - fotkalali87, 25. októbra 2012
Pečené čínske rezance a lá Lali
Foto: lali87

Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)

3-4
porcie
15-30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 ml
100 g
200 g
50 g
1 ks čerstvá
1 hrsť
5 ks (vňaťová cibuľka)




Postup

  1. 1

    Judášovo ucho si naberieme podľa chuti a obľúbenosti ( ja dávam hrsť ) a zalejeme vlažnou vodou pred varením cca 4 hodiny. Pred varením si ho nakrájame na menšie kúsky a povykrajujeme tvrdé stredy. Kuracie mäsko nakrájame na drobné kúsky a zalejeme sójovou omáčkou ( najlepšia je klasická, ja som použil zvyšok japonskej, kľudne môže byť aj pikantná ). Necháme marinovať cca hodinku pred začiatkom varenia. Prichystáme si rezančeky ( ja ich kupujem v čínskych potravinách, obchodným reťazcom sa radšej vyhnite ), namočíme ich na 15 minút vo vlažnej vody a potom ich hodíme do vriacej vody na cca 5 minút. Scedíme a odložíme ich bokom. Mäsko potom zalejeme 2dcl horúcej vody ( najlepšie z rýchlovarnej kanvice ) a necháme pôsobiť presne 7 minút. Zatiaľ si rozpálime wok, na ktorý potom hodíme kuracie mäsko a polovicou vodného kúpeľa, v ktorom sa doteraz namáčalo, cca 2 dcl...

  2. 2

    Pridávame zo zeleniny medzi prvými judášovo ucho, ktoré sa musí rozplývať na jazýčku, potom kukuricu, hráškové struky a mrkvu nakrájanú na pásiky. V tejto fáze pridávam aj jarnú cibuľku, ale iba bielu časť a cca 1 polievkovú lyžicu chilli sauce sriracha, ktorú zoženiete taktiež v čínskych potravinách... V tejto fáze je vhodné pridať aj na drobno nasekané bambusové výhonky, avšak už som ich doma nemal a nechcelo sa mi cestovať cez pol mesta pre ne :) Dusíme cca 10 minút, aby bola zelenina a kuracie mäkučké. Pridáme rezance, neprimiešavajte ich naraz, ťažko sa to mieša, ale postupne a pri každej dávke prilejte trochu olivového oleja, aby sa nám nič nepripaľovalo... Najlepšie sa mi to celé mieša s dvomi vareškami. Na koniec dosypeme aj zelenú časť jarnej cibuľky a ešte raz poriadne premiešame... Pražíme, až kým sa nám voda nevsiakne do rezancov, ktoré by mali byť pekne zafarbené, alebo kým sa neodparí...

  3. 3

    Podávame horúce, kto má rád pikantné ako ja, tak si ešte vrch poriadne dochutí ďalšou porciou chilli sauce sriracha ( kto nemá rád vôbec pikantné, nech ho nepridáva ani do varenia )... Umelecké servírovanie nie je práve moja silná stránka, tak vás obrázok hádam neodradí... Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

bozulka
Dobré,chutné a rýchlo hotové,nemám nič proti...
evanaaa
Vypadá to dobre, skúšam aj ja z rôznych surovín " tvoriť", ale nemám tu nikde čínsky obchod s potravinami, aj keď Číňanov je tu dosť, všetci podnikajú s handrami, škoda. Ale v Bille sa dá natrafiť na niektoré suroviny, tam kupujem aj ryžové rezance, má ich rád najmä môj muž, ale tie stačí povariť nanajvýš tak 1-2 minúty, aby z nich nebola kaša.
mijaita
@Lali87 proc zelevas jidasovo ucho vlaznou vodou a cekas 4 hodiny? Ja ho zaleju varici a za 20 minut je z nej plachta jak ma byt !