Slaná kytica.

sonulienka - fotkasonulienka, 29. júna 2012

Dnes som robila pre zaťa slanú kyticu.

Suroviny

1 ks
500 g
500 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Slaná kytica. - obrázok 1
  2. 2

    Poumývame si všetku zeleninu, rozkrojíme si šunku,salámu, syr a chlieb.

    Slaná kytica. - obrázok 2
  3. 3

    No a začalo svietiť slniečko tak som už nestihla ani fotiť len som sa ponáhľala aby som to spravila tak moje fotenie skončilo. Už som odfotila žiaľ len hotovú kyticu. Tu je pohľad na ňu ponáhľala som sa naozaj tak som ani nestihla veľa rozmýšľať nad zdobením tak takto dopadla.

    Slaná kytica. - obrázok 3
  4. 4

    Nehnevajte sa, že som nefotila ale Vám aspoň napíšem postup. Ako vidíte chlieb som rozkrájala na tri časti,každú som natrela pomazánkou,spojila pripravila som si podnos naň som dala šalátové listy položila som naplnený chlebík a začala som robiť do okola šunkové ružičky,potom som urobila syrové ružičky a vypĺňala som poskladanou salámou.Dala som paradjky a už som len vypĺňala každú medzeru kde bolo vidieť chlebík.Na vrch som dala znovu šalát a už len paradajky a dozdobila som pažitkou,petržlenovou vniatkou a koprom. Ak budem ešte robiť tak nafotím sľubujem. Mrzí ma to samú.No a stonky som rozkrájala úhorku a akože previazala korbáčikom.Ružičky som spájala sparádlom.

Diskusia k receptu

sonulienka
Ďakujem Vám bolo to na ponáhlo a tak ako som písala svieti mi slniečko do kuchyne musela som sa ponáhlať.
mata3636
pekná kytička, ja na také nemám nervy. radšej 100 porcií gulášu ako jednu tortu. sonulienka, oprav si v názve "slaný/slaná
katarina1959

Nádherná slaná kytica, nie som si istá či by som ju dokázala urobiť. Zato si recept uložím, snáď nabudúce @sonulienka pridáš celý fotorecept a krok za krokom sa o to pokúsim.:)
sladkacokolada
škoda, že si aspoň nepopísala ako si tú kyticu vytvorila. Myslím, že z tých chlebov si robila poschodia , maslo šunka , zelenina, ale ako si pripevnila stopku... ???? vlastne maslo si nemala:-)) pekné
zdenkas
Dobrá si Ty svokrička a tá kytica je krásna,asi máš veľkú trpezlivosť a dobrú fantáziu-1****
tatranka
Veľmi pekné.Škoda ,že niet postupu.No viem si predstaviť toho zložitého fotenia.Potom to uložíš asi na tácku.Predpokladám,že sa ňou nedá gratulovať ako s ozajstnou kyticou. xixixi Si veľmi šikovná.
sonulienka
Ďakujem za komentíky, Martuška to sa robí presne na tej tácke kde je ono by sa to asi pokazilo keby som to prenášala. Gratulovala som ako s tortou na tácke.
hviezdickaz
Je krasna,aj ja by som taku niekedy chcela dostat :) Ak niekedy pridas fotopostup,tak sa o nu pokusim aj ja :)))
babina28
sonulienka si veľmi šikovná a dobrá svokra tvoja kytica je krásna a musí byť aj dobrá
medulienka122
milá sonulienka, netráp sa pre fotopostup, inokedy pridáš! ja by som to nedokázala ani za sto rokov, nemám dosť "času":-)) obdivujem ťa
haana
Krásna, zrejme je to dobrý zať a zaslúži si, si šikovná,
marijanka712
@sonulienka krásná práca verím, že keď tvoríš ťažko sa fotí a ešte ked je také dusno od rána vtedy si treba zabezpečiť fotografa ... mne to zvykne robiť manžel , ale zato práca kárasna a iste ohurila hostí pre ktorých si ju pripravovala dakujem za inšpiráciu podla tvojho popisu si viem predstaviť ako si ju robila a sná´D JU AJ ja zvládnem ukladam do kk
douglas
Krása, nádhera....toto si zaslúži cenu od Varechy a určite v našej rodine bude sviatočná príležitost toto dielko "okopírovať". Vďaka @sonulienka za inšpiráciu.
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým veľmi ste ma potešili, len ma mrzí ten fotopostup ale sľubujem čo najskorej ako bude možné, @marianne69 pridala som obrázok ako vyzerá morčacia saláma a kúpila som ju v Kauflande.
valeri
Nádhera, ani nemám slov. Aj tretí diel chleba si natrela nátierkou a na to ukladala všetko ostatné ?
valeri
Tými špáradlami si to pripevňovala k chlebu?
sonulienka
Ďakujem Vám teší ma,že sa Vám páči @valeri tretí diel som nenatierala a taktiež som nechala na chlebíku aj koru,niekto ju dáva preč ale mne sa práve do nej dobre pichalo sparadlami som si najprv ružičky spojila a potom dala na chlebík tiež pichla do chlebíka sparadlo.
tinca
nnemá chybu, mohla by bať aj svadobná si šikovnica:)


orchidea
nádherná kytica...aj z toho postupu čo si napísala sa dá dosť vyčítať ako si to robila...super...
evanaaa
No toto, krása, ale tiež by som nemala trpezlivosť, alebo ano? Len pre koho? A ak, robila by som v zime, teraz by sa musela rýchlo pojesť.
Morčacia salaáma z Kauflandu je ozaj dobrá, kupujem ju.
sonulienka
Ďakujem Vám @evanaaa v zime by sa Ti lepšie robila ako v tomto teple.Šalát a aj šunka keď sa dáva tak teraz to treba rýchlo s pracovať a aj s papať.
jerica
úžasné, ty máš talent výtvarníka, určite by si mohla zobrať plátno, farby, štetce a namalovať obraz.
Tvojej láske k vareniu , tento recept je dôkazom.
Krásne foto.
sonulienka
Ďakujem Vám s celého srdca potešili ste ma @jerice máš trochu pravdy keď som bola mladá bavilo ma maľovať ale to už je dávno preč. Ešte raz díly.
jarbra
.....jejejjjjjjjjjj to je krasa, to sa mi paci ,klobuk dole ,ty si velmi,velmi,sikovna zienka ved, ty sa mi miesas do mojho remesla aranzovania kytic , no tot :-))))... ty si uzastna,....posuniem to tu v Nl ,aby videli ake sikovne su slovenske zienky na vareche ,velmi,velmi ma to tesi ,,VIVAT SLOVENSKE ZIENKY -VARESKARKY,....HIEP,HIEP,HOERA SLOVAKIA !!!!!..:-)
jarbra
:-) ,ako tak pozeram zase som napisala vareskarky, neviem preco !...pritom viem ,ze varecharky,uz ma manzel nato upozornil ,co slovensky nerozumie ,( ..no ,vie nieco aj trochu rozprava )....budem si uz davat pozor nabuduce pri pisani.....:-)))
sonulienka
@jarbra ďakujem za pekný komentík a s toho si nič nerob vareškárky alebo varechárky to je jedno. Ale naaranžovať kyticu tak pekne by som asi ťažko zvládla. Aj toto mohlo trochu inak vypadať len som nemala pór zabudla som si ho kúpiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia