Dia zmrzlina tvarohovo-kávová fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 2. októbra 2010

Síce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), Zobraziť celý popisSíce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), ona ho má z internetu, tak presný pôvod nepoznám.

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 KL
120 ml
1 ks
250 g
5 KL




Postup

  1. 1

    Kávu zalejeme horúcou vodou /50 ml/ a studenou vodou /50 ml/, pomiešame a nalejeme do mixéra. Ku káve prilejeme mlieko

    Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a šľahačku v prášku bez cukru

    Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne vyšľaháme. Potom pridáme tvaroh a sladidlo (Imber Sweet má sladivosť 1:1 a podobá sa práškovému cukru). Tvaroh som dala "kelímkový", nízkotučný, dá sa veľmi dobre vyšľahať, bez hrudiek.

    Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opäť vyšľaháme. Ak nám je zmes málo sladká, pridáme ešte sladidlo (ja som dávala asi 5 zarovnaných lyžičiek) a zamiešame.

    Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes potom prelejeme do nádoby s vrchnákom a dáme zamraziť. Vždy po jednej hodine premiešame /asi 3x/. Zhruba po 5 až 6 hodinách je zmrzlina hotová a môžeme servírovať.

    Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Angelheart, zasa si ma potešila, skúsim. Rátam, že ten tvaroh je iste 250 gr. A ak sa vydarí, môže byť aj duplovaná dávka. Môže byť jemný tvaroh? Lebo je viac druhov.
angelheart
@evanaaa - hneď to aj v recepte napíšem: ide o tvaroh 250 g, dala som nízkotučný, obyčajný kelímkový z Tesca. Myslím, že môže byť aj jemný. Veľmi hrudkovitý by som nedávala, nešlo by to tak na jemnúčko vyšľahať. Tie nízkotučné z kelímka sa dajú vyšľahať veľmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia