Bravčové pre lenivé

angelheart - fotkaangelheart, 24. septembra 2010

Asi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa Zobraziť celý popisAsi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa pečie samé, bez státia pri sporáku, miešania a pod., tento recept je presne taký. :) Poslala mi ho kamarátka mailom, trochu som si ho prispôsobila a výsledok je tu.

8
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 220 °C

Suroviny

800 - 1000 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme z oboch strán podľa chuti.

  2. 2

    Na dno pekáča alebo jenskej misy dáme plátky slaninky, na ňu na kolieska nakrájanú cibuľu. Na cibuľu bravčové rezne, potom kolieska paradajok a nakoniec šunku.

  3. 3

    V šľahačkovej smotane rozmiešame cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a worcesterskú omáčku a zalejeme ňou mäso. Môžeme lyžičkou uvoľniť mäsko od okraju, aby sa omáčka dostala až na dno. Prikryté pečieme asi hodinu a odokryté ďalších 15 minút.

Diskusia k receptu

mirian4
Super recept :-))) Voňavý a jednoduchý = také ja môžem ... Ďakujem. www.miriamstyriakova.wz.cz
zdezda
super receptík a s ryžou to bude chutiť aj mojím:-)
sovka62
Drahá Angelheart, už som tu kdesi v diskusii napísala, že leniví ľudia sú zárukou pokroku! Tí usilovní opakujú staré zaužívané postupy a my leniví špekulujeme, ako si prácu uľahčiť a ísť sa venovať niečomu zaujímavejšiemu. Takže ja ako správny lenivec robievam podobné jedlá vždy keď nás má byť veľa a chcem sa ľudom venovať. Robím rôzne obmeny, raz na mäso navrstvím kocky šunky podusené na cibuľke, raz redšiu praženicu s farebnou paprikou, raz plátky šunky, pod ktoré schovám koliesko jablka, broskyňu alebo niečo podobné, raz na mäso navrstvím plnku z rožkov a zo šunky, prípadne údeného mäsa, atď, atď... Nahrubo nastrúhaný syr navrchu a smotana to istia. Končím heslom: Nech žijú leniví ľudia a nech na Varechu pridávajú čím viac receptov.
1x radost
angelheart
Ďakujem za komenty.
@sovka62 - :) Ja často hovorím, že "Lenivosť je veľmi kreatívna" :D :D Na budúce vyskúšam niečo iné, oslovilo ma hlavne to jabĺčko a šunka, ale aj praženica s farebnou paprikou. Veľká vďaka za inšpiráciu!
tetuska
super receptík, jednoduchý a lahodný, také sú najlepšie, minimum prípravy a výsledok vždy skvelý...
zitar
No, mne sa dnes ani len rozmýšľať nechcelo, čo mám variť, tak som otvorila Varechu a hneď toto. Paráda, manžel už krája mäsko a ja to šupnem do rúry.
angelheart
Ďakujem všetkým :) Budem rada, ak potom napíšete, či sa mäsko vydarilo a či chutilo.
duschko
Pod masko naukladam na kolieska nakrajane zemiaky posypane rascou a solou. Netrba ani ryzu a mate cely obed z jedneho pekaca. Aj tak sa mi recept paci. Pridavam do MKK
1x altyn
kattyka
Vyskúšala som presne podľa receptu. Urobila som toho akosi viac, ale nikto neprotestoval, keď to jedol ešte aj na tretí deň. Bolo to výborné. :-)
aninka1
Mijujem jedlá ktoré sa šupnú na pekáč a hop s nimi do rúry!!!
buba29
vyskúšané,rýchle a výborné,dakujem za receptík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia