Kamilov Grécko-Slovenský cestovinový šalát (na každú príležitosť)

kamilesku - bez fotkykamilesku, 20. septembra 2010

Tento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní budete mať často. Odporúčam aj ako hlavné jedlo, či Zobraziť celý popisTento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní budete mať často. Odporúčam aj ako hlavné jedlo, či pohostenie pre návštevu. Recept mám z vlastnej hlavy, stačilo len kombinovať a poriadne sa s týmto jedlo vyhrať :) Dobrú chuť... Ps: K šalátu odporúčam (pri návštevách: pivko, víno-podľa chuti, minerálka)

5 - 10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1  balenie
1  pol. lyžica
1  konzerva
2 x  konzerva
1  stredne veľká
4  stredne veľké
2  stredne veľké
4  stredne veľké
kusok  /podla chuti/ odporúčam Bratislavskú
tak 200-300 g
maximalne 3-4  nakrajané na prúžky
1  bal.




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríte, pozor aby sa nerozvarili... Medzi tým si nakrájate cibuľu na pásiky, uhorku, paradajky a papriku na menšie kúsky. (môžu byť kocky) Podobne nakrájame aj klobásku. Syr môžeme hrubšie nastrúhať, prípadne nakrájať na kocky. Olivy, maximálne 3-4 kúsky (pre chuť) prekrojíme na polovicu a pokrájame na pásiky. (olivy pridajte podľa chuti. Ak ich nemusíte, nedávajte) Tuniaka v konzerve otvorte.

  2. 2

    Cestoviny scedíte, neprelievate studenou vodou, ale vrátite horúce do hrnca. (odporúčam väčší hrniec, jednou porciou nakŕmite aj 7 ľudí) Prelejete ich jednou polievkovou lyžicou olivového oleja a premiešate. Pridáte Tuniakov z konzerv a opäť premiešate. Pridáte cibuľu, paradajky, uhorku a papriku a opäť premiešate. Ďalej pridáte klobásku, olivy a syr. Syr odporúčam na hrubšie nastrúhať... Všetko spolu opäť dobre premiešate. Napokon podľa chuti dosolíte a okoreníte.

  3. 3

    Na tanier (1.porcia) do stredu dáte menšiu hrsť Rukoly. Na Rukolu naložíte cestovinový šalát, podľa hladu, na jednu porciu stačí 1-3 polievkové naberačky. Vrch opäť môžete trochu posypať syrom. K jedlu môžete, no nemusíte podávať opečený toast chlebík (hrianku) prípadne malú, prekrojenú bagetu. (pripravovať v hriankovači)

Diskusia k receptu

makli
Vyzerá to na veľmi chutný a rýchly šalát,Dávam si ho do KK,ďakujem za dobrý nápad, si šikovný.
používateľ nemá avatar
had
had
robim podobny,ale nedavam klobasu a zalievam to jogurto,,este dochutim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia