Pečené kuracie pečienky fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 7. septembra 2010

Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak sme ešte dve hodiny po príprave drhli sporák, Zobraziť celý popisNápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak sme ešte dve hodiny po príprave drhli sporák, lebo ako vieme pečienky sú prskavé :-)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
1 dcl
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky umyjeme a necháme odtiecť.

    Pečené kuracie pečienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odtečené pečienky odblaníme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s čili omáčkou a korením /množstvo podľa chuti/ NESOLÍME !!!

    Pečené kuracie pečienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečienky uložíme na alobal do zapekacej misky, alebo na klasický plech. Zakryté alobalom ich pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút. Po 10 minútach odkryjeme a zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme ešte 10 minút. Kto má v rúre gril môže ich "prigrilovať" :-)

    Pečené kuracie pečienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia pečienky si nakrájame väčšiu cibuľu.

    Pečené kuracie pečienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľku si opražíme podľa chuti ja vždy takmer do "zhorena".

    Pečené kuracie pečienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a rýchla, cenovo dostupná večera je hotová. Podávame s paradajkami, paprikou, alebo len tak s kyslou uhorkou a kľudne zapíjame vychladeným pivkom. Milí varecháči prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

morenajea
hneď ukladám. kuracie pečienky mám rada len ma vždy odradí práve to "prskanie" . určite vyskúšam. šikovný nápad :o)
zitar
Tiež oceňujem tento nápad, určite budem variť, teda piecť.
frezia68
@jankazjarku :jasné,že to od Teba odkukám,lebo chcem mať taký žiarivý sporák,ako je teraz Tvoj :)))) ten náš som práve dnes zasa umývala :-(
evanaaa
Dobrý nápad, dosiaľ nevyskúšan. Ja, keď pražím hocijaké pečienky, dávam na panvicu ochranu proti prskaniu, alebo na čas pokrievku, vtedy chvíľu akože dusím a až potom odokryjem. Ale vyskúšam aj A čOtento spôsob. A čo stou cibuľou? Ozaj, nemohla by sa pridať do alobalu k pečienke? A ešte asi treba všetko dochutiť, nie?
altyn
Určite vyskúšam, chvíľu mi trvalo čo je to krásne žlté na alobale a došiel som na to, že je to olej... "a či?" :-))))))))))))))
janazjarku
@evanaaa nuž naša ochrana veru zlyhala a pokrievka spôsobí dusenie a už je to o inom a to isté by urobila pridaná cibuľa, ktorá by uvoľnila vodu a znova by pečienka začala byť dusená..fígeľ je v tom , že má byť opečená !!
janazjarku
No nie je to a či čo :-D Je to ozi olej s tou čili omáčkou :-D s odstupom času sme zistili, že stačí len tak pierkom pretiahnuť :-D , ale nejde o to..ide o to, že každý si tam môže pridať čo len chce hlavne to bude opečené , rýchle a fakt veľmo dobré !!
jody
@janazjarku ani nevies, ako si mi trafila na strunu, ja som pecienkova a mam sto chuti teraz vyhnat chlapa do nostop obchodu...:-)
janazjarku
@jody toto žeby si vyviedla ? :-D Aj moje oblúbené jedlo a aj mojich blízkych je pečienka hádam aj preto, lebo tá príprava je ozaj rýchla a ja mám do dôchodku žiaľ ešte ďaleko a cez týždeň sa snažím variť niečo jednoduché a rýchle, lebo nie je problém aj niečo zložitejšie , ale to by sme asi večerali najskôr o 21,00 a to by som zase nemohla spať taká napráskaná :-) Takže určite sem ešte pridám niečo rýchle pre pracujúce gazdinky čím nechcem povedať, že to nemôžu variť dievčence, ktoré majú viac času !
janazjarku
@frezia68 u nás drhne sporák manžel, lebo mojím rukám sa nejako nepáčia chemikálie a v rukaviciach veru neviem urobiť nič :-( Poradím ti však výborného pomocníka. Po vyskúšaní všetkého možného na pripáleniny sme náhodou natrafili na slovenský výrobok zvaný Fixinela spray - ožanžový obal a to je pomocník fakt na pohľadanie a momentálne je v akcií v Tescu za cca 1,5 € vrelo odporúčam všetkým gazdinkám :-)
stefanm
...no ja si v takých prípadoch vykladám sporák alobalom a po ukončení "prskanie" ho zložím a keď potrebujem tak zas vyložím....toto je zaujímavý,netradičný spôsob úpravy kuracej pečienky.Nedá sa to porovnávať s tradičným spôsobom.Na panvici je to predsa "opekanie" a v rúre "pečenie".Škoda,že som dnes už bol na nákup a mám pripravené iné na obed,lebo ma to veľmi zaujalo a rád by som to vyskúšal.Príma nápad.Je tu veľké pole možnosti obmeny podľa vlastnej chuti!!...a ešte jedna drobnosť.V dnešnej dobe sa nehovorí "žiaľ" ale "chválabohu"- ďaleko do dôchodku!!!
tatranka
Máme radi pečienky na akýkoľvek spôsob.Tento tvoj sa mi páči a keďže sú pečienky v alobale,nebude žiadna práca s nejakým veľkým umývaním mastných riadov.Vyskúšam.Snáď na spodok alobalu poukladám aj trochu dobre vyudenej slaninky.
duschko
Pecienku mam rad, ale takto som ju este nerobil. Vyskusam.
janazjarku
Teším sa, že sa vám recept zapáčil však možno je názov pečienka odvodený od piecť :-D Čoskoro vás prekvapím podobným zemiakovým čudom :-)
morenajea
@janazarku ďakujem za tip. pečienka bola super, jemná, len sa rozplývala... asi pri tomto spôsobe prípravy pečienky zostanem :)
andy54
toto bol asi ten najlepší recept na pečienku. Po pôrode som nemusela moc pečienku, keď tak len zo zemiakovými plackami, no toto bolo super. Dokonca aj priateľovi chutila a to pečienku nepapá. Super. U nás mal recept veľký úspech. A čo sa mi naozaj páčilo, že som nemusela ani po upečení pečienku osoliť.
janazjarku
@andy54 teším sa , že pečienka mala úspech :-) teraz nestíham experimentovať, lebo ocko je stále v zlom stave a tak nemám ani času ani myšlienky potrebné k novému vynálezu :-(
tiginko
vyskúšané s cayenským korením a čubricou (balkánska zmes korenia) a s cibuľkou opečenou na kačacej masti. Už inak ani pečienky pripravovať nebudem, je to perfektné, rýchle a jednoduché
irenaw
a ja som rada, že som ich objavila vďaka komentáru. čo sa v rúre samé upečie, to nemôže mať chybu, 5* :-)
kukulienka71
mne naopak nechutila takto pripravená pečienka, bola síce mäkká a jemná, ale chýbala jej tá šťavnatosť a pripečenosť, ktorú sa dá dosiahnuť len na panvici. Tak ostávam pri poprskanom sporáku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia