Topánočky na tortu - hmota marshmallows

cenculka30 - fotkacenculka30, 7. septembra 2010

Zatiaľ čakajú na tortičku.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Recept na Hmotu tu už je pridaný ja som potrebovala hmotu iba na topánočky. Použila som iba 12 cukríkov :), okolo 250g cukru, 1PL vody, tuk ako lieskový oriešok (na vymastenie nádoby pri roztápaní cukríkov a rúk) a pár kvapiek citrónovej šťavy. Nemala som červenú potravinársku farbu tak som použila šťavu z čučoriedok. Robila som ju z amerických marshmallows. S hmotou sa pracovalo lepšie ako z Jo-Jo cukríkov.

    Topánočky na tortu - hmota marshmallows  - obrázok 1

Diskusia k receptu

alexdidi
Úžasné, takéto mala aj moja dcéra na torte pre svoje bábo, boli takmer ako tvoje...
tatranka
Jej,to je milé a aj výtvarne pekne urobené.Gratulujem ku krásnemu výkonu.Toto by som nikdy nezvládla.
janger
@cenculka30 , tu, v Holandsku to vidim velmi casto na tortach, dokonca aj take miniaturne ""crocs"" topanocky robia. Vzdy to obdivujem. Mas na to tiez taku formu podla ktorej robis? Su zlate.
cenculka30
@janger , formu nemam, ja som si vystrihla predlohu z papiera, ktoru som si nasla na internete a potom som si to prilozila na hmotu, orezala nozom a pekne a hlavne "trpezlivo" lepila vodou. Nakoniec som ich vystuzila potravinarskou foliou, aby drzali tvar kym uschnu.
janger
@cenculka , tu potravinarsku foliu na vystuzenie nepoznam. To ako s tym robis? Viem, ze tu pridavaju do modelovacej hmoty (alebo do marcipanu) na jej spevnenie ""tylozu"". A...ked bude torticka pod topanocky hotova, nezabudni aj tu uverejnit.
cenculka30
@janger to je ako mikrotenovy sacok, ale moze sa pouzit rozne co sa da natlacim do hotovej topanocky a ked uschnu tak tu folilu vyberiem
dufam ze sa torticka podari, potom pridam aj to, ale bude az o par tyzden.
michsamant
A kde je ten recept? nedas sem link k nemu? lebo galeria je aj na mimibazare, clovek na to len pozera a aj tak nevie ako na to, ked k tomu neni popis. mohla si napisat aj recept, podla mna by sa nic nestalo aj keby tu bol 2x ;) Inak su topanocky velmi peknucke.
strigus
krásne, ja už som s marshmallows pracovala, ale strašne sa mi to lepilo a výsledný efekt nebol zďaleko takýto očarujúci, si šikulka
bambitka
no prekraaasne topanocky a bozska trpezlivost,si sikulienka:))))
evanaaa
Chcela som napísať - zlatučké, chutnučké, krásne, atď., ale už ste ma predbehli, milá piplačka, ale vydarená.
redakcia
Normálne takéto recepty neuverejňujeme, dúfame, že autorka nabudúce pridá aj nafotený postup, a rozpis surovín. Bolo by fajn dať ľuďom aj návod, ako sa dá niečo také pekné urobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia