Penne na miliónty-prvý spôsob

trudiola - fotkatrudiola, 25. augusta 2010
Penne na miliónty-prvý spôsob
Foto: trudiola

Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a zrazu vás vaši najbližší presvedčia, že plán B Zobraziť celý popisCestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a zrazu vás vaši najbližší presvedčia, že plán B sa vydaril na výbornú. Odvtedy ich musím robiť pravidelne a vo veľkom množstve, s rôznymi obmenami. (A na ten pôvodný plán nie som bohvieako pyšná, chcela som použiť tie instantné čosi-nápady, prosím, neodcudzujte ma :D ) Takže zaviazať zástery, vytasiť varechy, do boja! (musím zistiť, čo sa má písať do úvodov

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
balík
250 g
250 ml
120 g
80 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, hodíme na rozpálený olivový olej, osolíme, aby pustilo šťavu a ochutíme ľubovoľne zvolenými koreninami. Ja používam čierne korenie, kari korenie, mletý zázvor, chily, sójovú omáčku, provensálske bylinky, sladkú papriku a čajovú lyžičku francúzskej horčice, výber je však čisto na chuti kuchára. Keď je mäso hotové, pridáme k nemu na mesiačiky nakrájaný pór, necháme zmeknúť. Odstavíme z plameňa.

  2. 2

    Na ďalšej panvici si na olivovom oleji osmažíme na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a tymián (neodlučiteľná kombinácia hríby+ tymián + cesnak ). Keď sú šampiňóny hotové, mäkké a s nádychom do chrumkava, pridáme ich k mäsu, dobre premiešame spolu s uvarenými cestovinami. Prelejeme smotanou, nivou a polovicou nastrúhaného tvrdého syra, ešte raz premiešame a zmes vložíme do zapekacej misy.

  3. 3

    20 minút bohato stačí na zapečenie, akokoľvek nevýkonnú trúbu máte. Asi 5 minút pred predpokladaným dopečením posypeme vrch zvyškom tvrdého syra a provensálskych byliniek. Že sú cestoviny hotové, spoznáme podľa naružovelých okrajov, dobrú chuť :) ( vždy som to túžila povedať )

Diskusia k receptu

jezibabka1
uvod si zvládla, recept tiež, niet čo riešiť ..... jedine, že ho určite vyskúšam:))))
janazjarku
Aj ja som cestovinová a tiež experimentujem podľa toho čo nájdem v chladničke noo ak dokúpim ten plesňový syr asi mám všetko :-) aj hladná som dosť !!
jerica
perfekt zvládnuté , v tvojom veku som bola pri varení nalepená na telefóne s mamou , bola som na materskej a varenie cez telefón , tvoj recept , vždy lepšie ako "pangáč" tak ako @majuska81 , výborná kombinácia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia