Farebný kuskus fotorecept

alexola - fotkaalexola, 17. augusta 2010
Farebný kuskus (fotorecept)
Foto: alexola

Tento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel Zobraziť celý popisTento recept vznikol na základe potreby "vykúzliť" zdravé, rýchle a chutné jedlo do práce :) Kuskus som spoznala vo Francúzsku, no tento môj výmysel s baklažánom mi chutí viac.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
2 strúčiky
1 ks
2-4 ks
2 ks
1/2 pohára
1/2 pohára
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko potrebné, zeleninu umyjeme :) Pri príprave receptu boli použité len ingrediencie, ktoré vidno na fotke ( PL oleja sa ťažko fotí, na fotografii teda jediná uvedená nie je)

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak nakrájame nadrobno, baklažán na tenké pásiky (alebo podľa chuti), rajčiny na kocky a papriku na kolieska.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opražíme nakrájaný cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, trošku vody a dusíme do mäkka.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po udusení zeleniny ochutíme provensálskou zmesou korenia, pridáme suchý kuskus (1diel) a zalejeme rovnakým dielom horúcej vody, v ktorej sme rozpustili bujónovú kocku.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes chvíľu miešame, kým sa voda celkom stratí.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť! Na obrázku je finálna konzistencia kuskusu, ako "prílohu" som zvolila uhorkový šalát so soľou, cukrom a sušenou bazalkou.

    Farebný kuskus (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elisticka
@Alexola super receptik uz mam kupeny kuskus a nejak som este nic z neho nevarila....ulozim a vyskusam tvoj receptík:-)))
alexola
@elisticka ďakujem, vyskúšajte, mne to veľmi chutí. Tiež som mala kuskus kúpený asi rok a blížil sa mu dátum spotreby... odvtedy varím toto jedlo častejšie :)
kuchticka
ja pouzivam kuskus velmi casto, najma ked nemam cas varit privarok k masu. Ale robim ho tiez podobne ako ty, Axelola. Pouzivam roznu zeleninu s cibulou a paprikou, napr. cuketu.
tatranka
Kuskus,som ešte nevarila.Zrejme ma nelákal,lebo som ho nevedela použiť.Tento recept sa mi zdá veľmi vhodný.Všetky ingrediencie,ktoré si do neho použila máme radi,takže vyskúšam.
2010
kuchticka,
v anglictine to je eggplant.
marienka44
Ale ako viem, baklazan je horky, preto pred pripravou treba platky baklazanu posolit. Potom pustenu vodicku utriet a tak zbavit horkosti. V tomto recepte to nevadi?
alexola
@marienka44 , baklažán som nikdy takto nezbavovala horkosti. Tak ako ho donesiem z obchodu-ho umyjem a pokrájam aj so šupkou. Mne sa horký nezdá, ale to asi záleží od každého človeka-ako mu chutí... Vďaka za komentáre a tým, čo vyskúšajú alebo už poznajú-dobrú chuť :)
kuchticka
@huck a @2010 , dakujem vam za odpoved. Viem ako vyzera Eggplant, krasne tmavofialovy. I saty mam take. @tatranka , kuskus je velmi dobry a pripravi sa iba nasypanim do odmeranej vriacej vody (pomer 1:1). Dam varit vodu, ktoru osolim, pridam kusok masala alebo olivoveho oleja. Ked sa voda zacne varit odstavim, pisypem odmeranu cestovinu-kuskus, zakryjem a necham 3 min. stat. Po odkryti nacechram vidlickou a podavam napr. ako prolohu k masu, alebo zamiesam zo zbytkami vcerajsieho masa pokrajaneho na kocky, pridam akukolvek zeleninu (mrkvu, hrasok), petrzlenku a spravim kuskusove rizoto.
cica2
krásny a zaujimavý receptík!!!