Opečená bedla

ernest - fotkaernest, 26. júla 2010
Opečená bedla
Foto: ernest

Je tu spústa dobrých receptov na huby všelijak ,takto bleskovo ešte skôr ako nazbierané pokrájam ich robím ja ideme na to.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rozpalim olej a očistené opražím prudšie z oboch strán najskôr zo strany lupenov potom vrchnu stranu klobúka, posypem jemne vegetou.

Diskusia k receptu

sjuz
no a my v zázrivej poukladáme huby - plávky a rýdziky - hore klobúčikom na pec, osolíme, a pobehujeme okolo pece a opekáme ich pohľadom...:))
mňam, bedle sú fajnové:)
tinca
ja tiež ak sa dostanem k bedliam, lebo huby nepoznám a ani sama sebe by som si neverila, tak ich opekám na platni osolené, ako sjuz
alexdidi
....spomienka, ako som ja s mojimi sestrami pobehovala okolo platne šporáka/ten bol ešte na drevo/ na ktorom nám otec opekal holubinky/správne pomenovanie ani neviem/...tak to bola pochúťka
jezibabka1
no vonia mi to až sem:))) aj ja to mám tak rada, len huby ešte posypem mletou paprikou a drvenou rascou, mňam:)
frezia68
Medzi krásne klobúčiky bedlí som pridala tenké plátky slaninky,do chrumkava opečené s bedľou......ach,jaj,kde sú tie časy.Nostalgický vzdych preto,že už na huby nechodím. @alexdidi :holubienky,aj tak rozumieme :-)
michsamant
moj ocinko vzdy bedle robil tak ako jezibabka, len sa mi zda, ze este daval mlete cierne korenie...bedla sa polozila na chlebik, ktory vypil ten prebytocny olej z bedle a to bolo posusnaaaniicko :P mnam!
duschko
Ja robim bedle tak, ze na vnutornu stranu klobucika bedle vlozim platkovy syr, sunku a opat platkovy syr. Na vrch opat klobucik bedle. Poprepichujem sparadlami a obalim v trojobale. Vyprazam ako syr, alebo rezen. Odkedy poznam tento recept inak bedle sa u nas nerobia.
evanaaa
Bedle som zatiaľ jedla len vyprážané ako rezne, ale aj takto by som si dala. A čo tak " čína " z bedlí? Miiesto mäsa na prúžky pokrájať atď. ?
sovka62
Takto som ich robievala bratovi, on jediný ich bol schopný stráviť. Tá lupienková strana sa tak nacucla oleja, že my ostatní sme si netrúfali jesť.
haston
alexdidi: holubinky sú po slovensky plávky.
keď sa mi podarí nazbierať viac bedál, obalím ich v trojobale a zamrazím. v zime idú už priamo do horúceho oleja... :)
alexdidi
@sovka , tiež nemám rada nasiaknuté olejom/a nielen huby/...preto ich robím tak ako kedysi môj otec, ale na panvici /palacinkárni/bez tuku, len potom osolím a sú výborné
bozulka
Na šporáku robieval môj otec rýdziky,plávky aj surovičky,presne ako píše @sjuz.Mali sme to radi ja s otcom,maminka sa vždy hnevala,že sme zašpinili šporák a narobili smradu,ona hríby nemala rada.Zase jedna spomienka našej mladosti.Ja robievam na oleji/slaninke/ a rasci alebo v trojobale...Óch...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia