Kakaový koláč s čokoládovou plnkou

jeka - bez fotkyjeka, 25. júla 2010

Tento recept som dostala od priateľky pred desiatimi rokmi ,keď dcéra mala mať stužkovú Odvtedy ho pečiem hlavne na Vianoce, ale plnku používam aj do Zobraziť celý popisTento recept som dostala od priateľky pred desiatimi rokmi ,keď dcéra mala mať stužkovú Odvtedy ho pečiem hlavne na Vianoce, ale plnku používam aj do rolád.

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
60 g
1 balíček
3 PL
70 g
1/2 bal
PLNKA :
1 ks
1 dcl
1 ks
3 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielka s kryšt.cukrom a vanilkou.Do vyšľaháneho pridáme žltká zľhka zamiešame a potom pomaly pridávame 3 PL kakaá,70 g polohr.múky a 1/2 bal.PDP.Vylejeme na plech a upečieme.Vychladnutý prekrojíme pozdĺž na polovicu. (môžeme aj na trojmo).

  2. 2

    Čokoládu uvaríme s 1 dcl vody.Necháme vychladnúť.Zatiaľ si vymiešame maslo s 3 PL cukru a 1 žltok,a nakoniec vyšľahaný bielok,ktorý zľahka vmiešame aby plnka zostala ľahká.

  3. 3

    Na spodný plát korpusu natrieme ríbezľový lekvár, na to dáme plnku,(časť si odložíme na potretie povrchu a na ozdobu) prikryjeme druhou časťou ,potrieme odloženou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

marienka44
Varova cokolada ma roznu gramaz. Kolko gramov ma cokolada v recepte? 100 alebo 200 g?
jeka
pridávam ešte jednúú plnku : V pol litra mlieka si uvaríme 3 žltky +40 g škrobovej múčky + vanilkový cukor + 3 PL cukru ´- necháme vychladiť.
Medzitým si vymiešame350 g masla do peny,ku ktorému primiešame vychladnutý puding a po lyžiciach primiešavame 100 g rozpustenej vlážnej čokolády - prešľaháme.
Plnky je dosť,dá sa aj zmrazovať.
deki2
vyborny kolac. robievam ho casto, len namiesto vody davam do plnky scedenu kavu. je to potom uplne ako parizsky krem, len ho netreba robit dva dni, skuste. naozaj vyborne
deki2
Vyborny. Robila som ho viac krat. No ak mate radi kavovu prichut, nahradte vodu v plnke silnou kavou. Skoro na nerozpoznanie od parizskeho kremu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia