Grécka polievka Fasolada

2010 - bez fotky2010, 14. júla 2010
Grécka polievka Fasolada
Foto: 2010

Grecka letna verzia fazulovej polievky, vegetarianska , dietna , ziadne klobasy a udene maso.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
3 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2  lyzice
3
 hrst
5  lyzic




Postup

  1. 1

    Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu, fazulu umyjeme pod tecucou vodou. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre .Dame varit nakrajame si vsetku zeleninu pridame do hrnca s bobkovym listom po pol hodine pridame aj paradajky a pretlak.Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat a olivovy olej.Ochutime podla potreby.

  2. 2

    Servirujeme s cerstvym chlebom , u nas aj s fetou ale tradicne sa pridava este dobry olivovy olej priamo do taniera a podla chute aj citronovu stavu.

Diskusia k receptu

alexdidi
Robievam podobnú, len so zeleninou a veľmi ma zaujala tvoja verzia...určite ju vyskúšam
michsamant
Fasolada...hned som si myslela, ze to bude nieco z fazule :) recept sa mi velmi paci a aj foto je krasne
pivonka
Už nejaký čas si uvedomujem, že by som mala svoj jedálniček odľahčiť a táto polievočka do môjho plánu vhupla sama. Fazuľu mám veľmi rada a tá fotka je taká lákavá, že ma hneď namotala. Už je v KK.
2010
misa, chacha... zda sa ze mas dobre oci.
Skoro is trafila pouzil som jeho profesionalny fotoaparat digitalnu zrkadlovku Canon .Kvalita sa neda porovnat ale aj cena ( niekolko tisic $)
zdezda
Výborná polievočka, druhý chod už nie je treba :-)
evanaaa
Marienka, 2010 spomenul, že oni to konzumujúaj s fetou, takže asi môže aj nemusí byť. Mňa by len zaujímalo, 2010, či nie je príliš kyslá, keď je tam aj bobk. list ( ten sám jedlo okyselý ), a ešte aj citr. šťava. Ale veď kto to nechce, nemusí,nie ?
evanaaa
Na ten citrón sa pýtam, lebo - spomínam si, ako nám raz na dovolenke v Grécku dali ako prílohu zemiaky poliate citr. šťavou a nik zo Slovákov čo sme tam boli to nechcel jesť, pre nás to bolo nezvyklé, jesť kyslé zemiaky.
2010
evanaa,
presne mas pravdu ani my si citron nedavame aj ked vsetci domaci si davaju...inak ta feta je vyborna ale u nas trochu kyslej smotany tiez nahradi.
To je asi tak minuly rok sme boli vo Finsku a tam si davali horcicu VSETCI domaci do fazulovej....iny kraj iny mrav.
tinca
@marienka ty premúdrelá, veď čítaj recepty, kde je v č. 2 napísané servírujeme s chlebom a FETOU!!!! Čo si ty nejaký korepetítor, ale už mi ideš poriadne na nervy,prestaň s tými opravami, alebo zatrúb na odchod,alebo ešte jedno doporučenie, čo ti tu jedna varecháčka dala"trhni si nohou"!!
tinca
@2010 prepáč, ale už som to nevydržala, veď tá osoba sa pýta na elementárne veci, ktoré skúsená kuchárka musí vedieť, nemám čo k tomu dodať a to som sa ešte miernila...
nazarboncuk
to prave na tieto skarede dni.., k tomu citronu, ja si dávam citrónovu šťavu už aj do slepačej polievky :D
lucylee
Vcera som ju robila na veceru. Mala som bio fazulu a bio pretlak. Keby som mala este bio krasne cervene paradajky, tak je to dokonale....citron a olivovy olej doda tomu nezamenitelnu chut a obycajnej polievke doda uplne novu chutovu dimenziu....chystam sa aj na tu so stonkovym zelerom ;-)
2010
Marodujem a tu je verzia tej istej polievky v greckom podani od susedy s vacsou davkou stonkoveho celeru.


kuchticka
@2010 , tuto polievku mam prave uvarenu podla mojho receptu - teda podla mojej fantazie. Robim ju takto uz asi 2 roky. Pouzivam velku bielu fazulu, ktora mi chuti najviac a namiesto cerstvych rajcin davam rajciny s konzervy (to su jedine konzervy co pouzivam). Toho stonkoveho celeru davam tiez vela.
2010
Tak ta panenka vyzera super :) , mojej chyba este tyzden... robil som cez weekend taky nemoderny stary recept Pâté de Campagne .





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia