Platýs, morský vlk a krevety

bozulka - fotkabozulka, 2. júla 2010
Platýs, morský vlk a krevety
Foto: bozulka

Dnes bol obed príliš dietny,tak som musela večeru vylepšiť.

2
porcie
35 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ryby som mala chladené,len som ich očistila,naporcovala,osolila bylinkovou soľou a v troj obale vysmažila. Krevety som vylúpala / boli predvarené celé / jemne osolila okorenila a na olivovom oleji kde som mala 2 celé strúčiky cesnaku jemne osmahla.Uložila som na tanier,pridala citron na mesiačiky a s pohárom bieleho vína labužnícky vychutnávala.Ja nemusím mať žiadnu prílohu a manžel si dáva chlebík.

Diskusia k receptu

sjuz
jééj, pridala by som sa k tebe, bozulka:), fajnová večera :)
bozulka
@sjuz , kľudne bola by si vítaná ešte ostalo, aj vinko/ Tokaj furmint-ľahučký/ a ja som mala aj raňajky mne to nevadí aj studené,ohrievané už to nieje ono/.
@janger , nie len vypadalo...!!!!
honestka
vsetko by mi pochutilo tiez, morske potvory neodmietnem nikdy a verim ze vecera bola mnamky.
bozulka
Večera bola fajnová,ale nie taká častá ako by sa chcelo...Ryby a "chvostiky" môžem hocikedy a najradšej len tak, bez ničoho,to mám najradšej.
bozulka
@tinca , určite by si bola srdečne vítaná.Na tom tanieri to bola len moja večera.Rýb bez "ničoho" sa dokážem "prežrať",prepáč,nepoznám na tú moju chuť slušnejší výraz.Poznajú to aj moji bratia,/rybári/keď prídem na Záhorie na návštevu.
adamochutnavac
bozulka úžasná inšpirácia pre mňa ja k tým krevetám robim coctaliovu omáčku alebo to robím v župane ale toto muselo byť zjedené skor ako navarené :-)))
bozulka
Milý Adamko,tiež robievam rôzne doplnky,ale ja to mám najradšej len takto "naholo" aby som mohla vychutnať tú správnu arómu a chuť tohoto jedinečného /aspoň pre mňa/ jedla.Doplňam to jedine skleničkou bieleho vinka./ale to ty nemôžeš,ako som zistila v tvojom profile/Oceňujem,že v tvojom veku máš takéto záujmy,držím palce aby ti to vydržalo po celý život - s dobrým a krásnym jedlom sa aj krásne žije !!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia