Marhuľovo-kokosová bábovka

feroad - bez fotkyferoad, 24. júna 2010
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
50 g
100 g
3 ks
80 g
150 ml
150 g
40 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo, med a polovicu marhuľového džemu a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Po jednom zašľahávajte do peny vajíčka. Každé šľahajte asi 2-3 minúty.

  2. 2

    Pridajte strúhaný kokos, hrozienka, nahrubo nasekanú tmavú čokoládu, nahrubo nasekané orechy, polohrubú múku zmiešanú s 2 lyžicami prášku do pečiva a jeden a pol deci šľahačkovej smotany. Cesto by malo byť hustejšie, aby hrozienka, orechy a čokoláda nepadli vo forme na dno.

  3. 3

    Formu na bábovku dobre vymažte maslom a posypte jemnou strúhankou alebo múkou. Cesto dajte do formy, v strede urobte jamku, aby rovnomerne narastala. Prikryte ju alobalom a dajte piecť na hodinu pri teplote 200 stupňov. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopte z formy, rozotrite na ňu redší vystávajúci marhuľový džem a bohato posypte strúhaným kokosom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia