Bravčové rezne dusené s kapustou fotorecept

babidka - fotkababidka, 24. júna 2010
Bravčové rezne dusené s kapustou (fotorecept)
Foto: babidka

Kto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť. No a ti , čo preferujú delenu Zobraziť celý popisKto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť. No a ti , čo preferujú delenu stravu , si tiež prídu na svoje .

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Kapusta:
1  ks
2-3 ks
1 ks
2-3  strúčiky
3-4  ks
3-4 ks
200 ml
2-3 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne , dáme medzi dva kusy potravinovej fólie a mierne naklepeme. Osolíme , okoreníme a opečieme na oleji z každej strany asi po 3 minúty.Odložíme nabok .

    Bravčové rezne dusené s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu si nakrájame na rezance .Cibuľu a cesnak pokrájame a dáme na panvicu opekať . Mrkvu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k cibuli a cesnaku a spolu ešte opekáme asi 5-6 minút . Podlejeme asi 2-3 lyžicami vývaru alebo vody aby mrkva pustila trošku farby .

    Bravčové rezne dusené s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame nakrájanú kapustu , bobkový list ,soľ , klinčeky alebo badián , pridáme ocot a cukor . Preložíme do misky alebo pekáčika v ktorom ju budeme piecť .Na vrch položíme opečené rezne a podlejeme vývarom .

    Bravčové rezne dusené s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rúry a dusime ešte asi 30- 40 minút pokiaľ nie je mäso celkom mäkké . Namiesto kapusty môžete použiť kel , ružičkový kel , - podľa toho , čo máte na záhrade alebo čo ponúkajú v obchodoch . Komu nestačí mäso s kapustou ako prílohou , môže pridať na tanier aj opekané alebo varené zemiaky . Tak isto môžete použiť namiesto bravčových rezňov kuracie alebo morkacie stehná .

Diskusia k receptu

frezia68
Výborný nápad aj s tou mrkvou...kapustu mám,bravčové kúpim zajtra a urobím na 2 dni,lebo to máme radi :-)) S mrkvou som ešte nerobila.
cinkla
Tiez sa mi paci ten napad s mrkvou a cely recept je prima. Chvalim a hned zajtra varim. Dakujem.
kuchticka
@babidka , prima recept, lebo je to vsetko v jednom hrnci. Mam rada taketo recepty nie je vela hrncov na umyvanie. A chut maju tie rezne iste vybornu. Vyskusam pri najbizsej prilezitosti. Ja pridavam mrkvu do kyslej kapusty, nemusim pouzivat potom vela cukru.
zitar
Túto kombináciu mám veľmi rada /mäso - kapusta/, určite zaradím do domáceho jedálneho lístka. Robievam podobné, ale s kyslou kapustou, toto bude zase niečo iné - nové , ďakujem
hefi
skúšam cez víkend, vyzerá to super a hlavne že je to z jedného hrnca. dík za recept babidka.
jezibabka1
robím mäsko s kapustou, ale takto som to ešte nerobila, dík vyskúšam:)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Mäso vytiahnem z mrazáku, hlávku kapusty som si kúpila, už mi nič nebráni, aby som to cez víkend vyskúšala.
evusik
@babidka všetky recepty z jedného hrnca mám rada... teda skoro všetky... a som presvedčená že tomu môjmu by práve takéto kombinácie chutili, ukladám a vyskúšam
vavrinec
Přidávám se k těm, kteří chválí, z jednoho hrnce je to nejlepší fakt.
babidka
Ďakujem všetkým za uznanie .Potešilo ma to . Ja také jedlá robievam vtedy , keď je veľa práce a nemám na vyváranie čas . Výbornu chuť kapuste pridáva ten bobkový list a klinčeky, badián je ešte aromatickejší . Niekedy len treba mať odvahu na experimenty:-))))))
frezia68
@babidka ,dnes som robila-veľmi chutilo :-))))) ostalo aj na zajtra,prihrejem,lebo nemám čas na varenie.
marienka44
Babidka, nenapisala si, ci treba nadobu jensku pocas dusenia zakryt poklopom. Dakujem za odpoved.
babidka
ja som nezakryvala , ale v plynovej rure by to bolo mozno vhodne .Kazdy pozna svoju ruru ,treba vyskusat .
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Babidka, dnes som robila k obedu - výborné. Takto pripravená kapusta nemá chybu. Ďakujem za recept.
evanaaa
Chutne to vyzerá, tie zemiačky by som zjedla hneď aj samé. A ak to vyskúšam, skúsim krkovičku alebo karé - stehno veľmi nekupujem, vďaka babidka, za recept.
ejta
Tak takýto super recept a až teraz som ho objavila ! Keďže chudnem a nejem prílohy, tak presne toto vyhľadávam : mäso + zelenina
dada87
dnes som cely den pozerala na recepty a ziadny ma nezaujal az doteraz:) vyzera to sviezo v tomto teple vdaka kapusticke a mrkvicke a este aj velmi chutne. Dufam, ze sa mi to tiez tak podari ako Vam skusenym gazdinkam:) esteze sa tu spomenul ten poklop,lebo ja nemam sice taku misu ale myslim, ze pekacik bez alobalu bude stacit v elektrickej rure:) dakujem a prajem pekny den:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia