Domáce minipizze fotorecept

lunalu - bez fotkylunalu, 21. februára 2021
Domáce minipizze (fotorecept)
Foto: lunalu

Super domáca pizza, zábava pre celú rodinu.

80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
22 g čerstvé
100 ml
200 ml vlažná
1 ČL
1 ČL
500 g
2 PL
Omáčka:
2 PL
2 strúčiky
2 PL
2 PL
Navrch (čo doma máme):
 (tvrdý, niva, mozzarella...)




Postup

  1. 1

    Cesto: Pripravíme si kvások (vlažné mlieko, droždie, cukor), počkáme 10 minút kým nakysne. Zmiešame múku, vodu, olivový olej, soľ a kvások. Vypracujeme cesto a necháme zakryté nakysnúť cca 40 minút na teplom mieste.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku. V miske zmiešame pretlak, kečup, bazalku, olivový olej, soľ, cesnak. Ja si vždy v miskách pripravím aj ostatné veci, aby si moje deti mohli na pizzu dať čo chcú.

    Domáce minipizze (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, môžeme urobiť jednu veľkú, alebo x malých pizziek (veľkosť je na vás). Na pizzu naukladáme dobroty podľa chuti. Omáčka, šunka, olivy, kukurica, syr...

    Domáce minipizze (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 200 stupňoch 20 minút. Dobrú chuť ?

    Domáce minipizze (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ariel
nikdy žiadny normálny kuchár --a Talian by vás preklial, nedá na pizzu kváskové alebo normálne droždie. OK je dať dať 1 lyžicu sušeného drožida a pol pohára sódy trebárs zo soda stream , ak nemáte, trocha perlivej vody, tak deci ak nie, nevadí, ale rozhodne nie preboha droždie. Nerobíte predsa moravské koláče.. Predsa nechcete mať chlebové hutné cesto ale mierne nakysnuté a chrumkavé tenké cesto.
mata3636
@ariel (22.2.2021 08:12)

Akože, keď použijem klasické droždie, tak bude pizza iná, ako keď použijem sušené? Hm, zaujímavé. A ja som celý život v tom, že je to furt tá istá vec, len v inom stave -:D
Skôr si myslím, že používajú sušené preto, lebo klasické nevyrábajú / nedovážajú v takom množstve, ako my, Česi, Maďari, Poliaci. Čerstvé droždie je nedostatkové - spomínal to Jamie Oliver (Anglicko ), Martha Stewart (USA).
lunalu
@ariel (22.2.2021 08:12)

Nie som kuchár, nie som ani Talian,
som mama 3 deti. Môžem zmeniť názov na moravské koláče na slano, ak vám to urobí radost. Dala som recept, lebo nám chutilo.
1x leea




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia