Syrový koláč
Syrový koláč

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 22. februára 2021
Syrovo–slaninový koláč s cibuľou
Foto: Dušan Křístek

Suroviny

250 g
20 g
podľa potreby
štipka
1 konzerva (400 g)
250 g (čedar, gruyére, ementál...)
100 g (Lučina)
1 bal. hustý
150 g plátky
1 PL
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.

  4. 4

    V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia