Diétne kuracie rezne

babi - fotkababi, 22. júna 2010

Tento recept som viac menej vymyslela sama,aj keď som sa nechala inšpirovať inými receptami. Myslím že sa mi vydaril,každému chutí a Zobraziť celý popisTento recept som viac menej vymyslela sama,aj keď som sa nechala inšpirovať inými receptami. Myslím že sa mi vydaril,každému chutí a je výborný ako dietnejšia náhrada vysmážaných rezňou.

5
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4-5  ks
200-300  g
1 ČL
1 ČL
1-2  balenia
trošku




Postup

  1. 1

    Biely jogurt /ja používam nízkotučný /zmiešame s koreniami a podľa seba dochutíme,len nesmieme dať veľa soli, lebo krekry sú slané.

  2. 2

    Kuracie prsia prerežeme tak aby neboli také hrubé a prípadne ešte na polivičku-teda na menšie kusy a dáme do ochuteného jogurtu. Najlepšie je to urobiť večer ,ale stačí aj ráno.

  3. 3

    Krekry si pomelieme - vytvoríme z nich "struhanku". Vidličkou vyberáme kúska mäsa ,trochu necháme stiecť marinádu , obalíme v kekroch kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Keď máme všetky rezne obalené málinko ich po povrch pokropíme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej trúby na 180°C na 10 minút.

Diskusia k receptu

satin222
šikovný experiment......z kuracích prs,by som spravil kapsule a
naplnil tenkým ananásom, alebo broskyňou.......
samrolka
Taketo ,, zdrave receptiky,, mam velmi rada.Ukladam a v sobotu urcite vyskusam.
marikafil
Ja tento recept poznám vo variácii so zemiakovými lupienkami - teda nie hociaké slané krekry, ale konkrétne zemiakové lupienky a je to zdravšia náhrada Čiernohorského rezňa...chutilo nám.
anura
vyzerá to dobre, určite budem robiť
babi
ahoj ježibabka, zdravých receptov mám viac, budem ich postupne vkladať.
babi
zemiakové lupienky sa mi zdajú byť veľmi mastné
evanaaa
Babi, tie krekry sú celkom dobrý nápad.! Jogurtová marináda tu síce bola, ale toto je niečo nové. A aj zdravšie, keď sa to priamo nevypráža.
zdezda
:-) aj ja tento postup prípravy určite budem praktizovať-raz sme nemali doma ani suché rožky, ani strúhanku, tak som improvizovala s grissinami a kukuričnými lupienkami, no vysmážala som, nediétne, toto fakt musím vyskúšať :-) vďaka !
babi
najlepšie sú na tento recept také okrúhle slané kreky , myslím že sa volajú Krikt alebo tak nejak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia