Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Syrovo-zemiakové minigratiny

Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 1. januára 2021
Syrovo-zemiakové minigratiny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
15 g
100 ml
1 strúčik
100 g strúhaný (najlepšie parmezán)




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na tenučké plátky.

  2. 2

    Smotanu, maslo, pretlačený cesnak, soľ a korenie necháme prevrieť. Pridáme tymian.

  3. 3

    Do vymastenej formy na muffiny (alebo do silikónových košíčkov) striedavo na seba vrstvíme zemiaky, smotanovú omáčku a strúhaný syr (ten by mal byť aj navrchu). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35 minút.

Diskusia k receptu

nonna
Pekné, chutné, takéto slanosti môžem aj o pol noci. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia