Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda fotorecept

elenas - fotkaelenas, 14. decembra 2020
Čučoriedková roláda (fotorecept)
Foto: elenas

Jemnučká šťavnatá roláda čučoriedkovej chuti. Zvýšilo mi mascarpone v chladničke, tak som urobila túto čučoriedkovú dobrotu. Veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu.

8-10
porcií
30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
1 ČL
100 g
50 ml
štipka
1/3 ČL
Krém:
250 g
250 ml (33 %)
3 PL
120 g mrazené
Na vrch:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia izbovej teploty trochu prešľaháme mixérom do ľahkej peny, pridáme cukor a vanilkový cukor a ešte šľaháme 8 -10 minút do hustej svetlej peny. Potom pridáme soľ, prešľaháme. Múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme do cesta a opatrne zamiešame vareškou alebo ručnou metličkou zospodu nahor. Nakoniec pridáme olej a opatrne zamiešame do cesta.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené cesto necháme 2-3 minútky chladnúť. Pripravíme si druhý papier na pečenie, posypeme ho práškovým cukrom a prevrátime a uložíme naň horúce upečené cesto spolu s papierom, na ktorom sa pieklo. Vrchný papier potrieme vodou a opatrne stiahneme. Cesto zvinieme spolu so spodným papierom a prikryjeme ho vlhkým papierom, ktorý sme stiahli alebo vlhkou kuchynskou utierkou. Necháme vychladnúť.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Studené mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor spolu šľaháme do zhustnutia. 3 PL krému som odložila na zdobenie rolády. Do zvyšného krému pridáme vopred rozmrazene čučoriedky a zašľaháme mixérom. Ak pri rozmrazovaní čučoriedky pustili veľa šťavy, tak trochu ju zlejeme.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté cesto rozvinieme a rozotrieme naň čučoriedkový krém. Roládu zvinieme.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch som ozdobila odloženým krémom a čerstvými čučoriedkami. Roládu necháme v chladničke na 1-2 hodinky stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť. Je to veľká dobrota.

    Čučoriedková roláda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia