Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Čučoriedková torta

kristinatamas - fotkakristinatamas, 14. decembra 2020

Recept na čučoriedkovú tortu s nadýchaným korpusom.

8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
80 ml horúca
1 KL
1 bal.
štipka
Krém:
1 bal. (33 %)
1 bal.
1 bal.
1/2 konzervy
Na ozdobenie:
125 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme, aby vznikol tuhý, lesklý sneh.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme vo väčšej miske s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme horúcu vodu a napeníme žĺtky. Pridáme ešte 1 PL oleja a zamiešame.

  3. 3

    Následne pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a dôkladne zamiešame.

  4. 4

    K tomuto cestu začneme po častiach pridávať vyšľahaný sneh. Zamiešavame ručne, nie mixérom, jemne, aby cesto ostalo nadýchané.

  5. 5

    Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie alebo vytretej tukom a múkou. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C približne na 15 minút.

  6. 6

    Kým sa pečie korpus si pripravíme krém. Dobre vyšľaháme smotanu (33%), aby vznikla šľahačka.

  7. 7

    Kyslú smotanu dáme do väčšej misky, pridáme k nej vanilkový cukor a zavárané čučoriedky. Dobre premiešame. K tomuto krému začneme pridávať šľahačku, taktiež po častiach. Šľahačku primiešavame opatrne.

  8. 8

    Na vychladnutý korpus vrstvíme krém a následne ozdobíme čerstvými čučoriedkami. Ja som použila aj kokosové chipsy, nesolené kešu orechy a veľké biele Milka "lentilky". Fantázii sa medze nekladú :)

    Čučoriedková torta - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec dáme tortu do chladničky minimálne na 3-4 hodinky, aby krém stuhol.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia