Pudingový koláč s ovocím

angelheart - fotkaangelheart, 18. júna 2010

Výborný ľahký letný koláčik

10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
100 g
1/2 balenia
500 g
plnka 1:
500 ml
2 ks
1/2 balenia
plnka 2:
2 ks
2 ks
2 ks
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu všľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme tepllou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

klaura
takéto mám veľmi rada ... a vyzerá dobre ... :)
angelheart
Ďakujem za komentáre. Koláč zmizol z plechu rýchlosťou blesku. Ledva som ho stihla mobilom odfotiť.
marienka44 - množstvo masla a cukru chýba, lebo priznám sa, to dávam od oka, podľa chuti a konzistencie pudingu.
mamenka
Tento zákusok je výborný, ja to niekedy zjednoduším a na prvú plnku nalejem čokoládu a tak isto práskne jedna radosť.
tatranka
Páči sa mi tento koláčik Určite je výborný.Robím niečo podobné.Pridávam do KK.
chorvatka
Budem sice vyzerat ako "slovensky" analfabet, ale neviem si presne spomenut, aky obsah ma ten sacok pudingu. Vedela by som ho nahradit maizenou a cukrom popripade vanilkou a zltkom , ale ten obsah.... Kto mi pomoze ? Tak isto neviem, co to je "pochutkova" smotana a aky ma objem to balenie ? Mozem ju nahradit trvanlivou sladkou ?
angelheart
chorvatka: aký obsah má sáčok pudingu ... tak to ozaj neviem, ale tou maizenou by sa to pravdepodobne dalo nahradiť, ale lepšie by poradili skúsenejšie kuchárky, ja som predsa len v pečení tak trochu začiatočník :) Pochúťková smotana je kyslá smotana. Dá sa použiť aj šľahačka, ale mne veľmi rýchlo "padla" a nepáčilo sa mi to, preto som to vyskúšala takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia