Sviečková
Sviečková

Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou

novalim - fotkanovalim, 30. novembra 2020. Komerčný recept.
Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou
Foto: novalim

Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla. Ak premýšľate nad nedeľným rodinným menu, stavte tento raz na overenú Zobraziť celý popisNaša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla. Ak premýšľate nad nedeľným rodinným menu, stavte tento raz na overenú a odskúšanú klasiku. Bezlepkovú parenú knedľu nemusíte robiť, stačí si kúpiť hotovú parenú knedľu Novalim a uľahčíte si tak prácu s prípravou obeda.
Zdroj: https://novalim.net/svieckova-bez-smotany-bezlepkovou-knedlou/

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
750 g (falošná alebo pravá)
kúsok
4 ks veľká
3 ks
1/2 ks
1 ks väščia
1 ČL
3 ks
10 guľôčok
5 guľôčok
5 guľôčok
4 ks
štipka
štipka
 (alebo lekvár)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme kúskami slaniny. V tlakovom (kuchte) alebo veľkom hrnci ho na oleji orestujeme z každej strany.

  2. 2

    Opečenú sviečkovicu vyberieme, odložíme na drevenú dosku a do toho istého oleja, resp. výpeku vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju, pridáme k nej horčicu a pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Na kúsky nakrájanú (alebo mrazenú) zeleninu pridáme k cibuli a pár minút restujeme.

  3. 3

    Kus mäsa na doske z každej strany dobre osolíme, okoreníme a dáme ho späť do hrnca k zelenine. Zalejeme studenou vodou približne do ¾ výšky mäsa, zvrchu ešte pokvapkáme trochou worcesterskej omáčky a pridáme všetky koreniny. V tlakovom hrnci varíme od zovretia 45 minút, v normálnom hrnci približne 90 minút na miernom ohni (ak varíme v normálnom hrnci, môžeme podľa potreby dolievať vriacu vodu).

  4. 4

    Po dovarení mäso vyberieme opäť na dosku. Zvyšok zmesi precedíme cez sitko do iného hrnca. Zo sitka povyberáme všetky koreniny, zeleninu pridáme do precedenej šťavy a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku. Mäso nakrájame na plátky, knedľu zohrejeme na pare a podávame s brusnicovým kompótom alebo lekvárom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia