Škvarkové Tofu pagáče

lunter - fotkalunter, 18. novembra 2020. Komerčný recept.
Škvarkové Tofu pagáče
Foto: lunter

Urobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len tak, keď na ne budete mať chuť Zobraziť celý popisUrobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len tak, keď na ne budete mať chuť :)
Zdroj: lunter.com

20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 bal.
600 ml
1 ks
3 ČL
30 g
1 kg
1 PL




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor a necháme vykysnúť asi 10 minút.

  2. 2

    Vymiešame múku s tukom a soľ, pridáme kvások a necháme kysnúť ďalších 45 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme Škvarkovou nátierkou.

  4. 4

    Cesto preložíme na polovicu, znovu natrieme nátierkou a preložíme. 1 cm hrubé cesto vykrajujeme a pagáčiky ukladáme na plech.

  5. 5

    Necháme ešte chvíľu vykysnúť, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Pečieme pri 180 °C, 15 – 20 minút.

    Škvarkové Tofu pagáče - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia