Kokosový cheesecake
Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake s bielou čokoládou

siuuu - fotkasiuuu, 22. novembra 2020
Kokosový cheesecake s bielou čokoládou
Foto: siuuu

Pre rodinku, ktorá miluje syrové koláče (ja ich nemám rada) som sa rozhodla opäť urobiť cheesecake alebo koláč na spôsob cheesecake a nakoniec som Zobraziť celý popisPre rodinku, ktorá miluje syrové koláče (ja ich nemám rada) som sa rozhodla opäť urobiť cheesecake alebo koláč na spôsob cheesecake a nakoniec som zvolila kokosový, pretože chuť a vôňa kokosu patrí k našim najobľúbenejším. Malý kúsok som ochutnala, aby som vedela ako chutí a bol jemný a chuťovo lahodný. Takýto s bielou čokoládou som tu nenašla, tak pridávam receptík.

12-14
porcií
10 minút
príprava
90-100 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g (podľa chuti)
100 g rozpustené
2 PL
2 PL
 štipka
Krém:
750 g
2 PL
3 kusy
100 ml
120 g
1-2 PL (nemusí byť)
100 g
Poleva:
70 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Na korpus rozmixujeme keksy, pridáme kakao, soľ, kokosovú múčku a rozpustené maslo. Ak máte kakaové sušienky, kakao nemusíte pridávať ja som mala svetlé BB keksy, tak som pridala pol na pol hnedé a čierne kakao. Zmiešame a rovnomerne utlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. V rúre zohriatej na 180 °C pečieme 10 minút. Po upečení vyberieme von a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na krém najskôr nad parou rozpustíme čokoládu a necháme schladnúť. Následne zmixujeme mascarpone s cukrom, postupne všľaháme vajíčka, kokosové mlieko (použila som iba hustú časť), kokosový sirup (nemusí byť - ja som dostala, tak míňam). Pridáme vlažnú čokoládu a úplne nakoniec vmiešame kokosovú múčku, ktorú pred pridaním premixujeme na jemnú konzistenciu.

  3. 3

    Zmes nalejeme na vychladnutý korpus a v rúre zohriatej na 160 °C na dno ktorej dáme plech s vodou - pečieme cca 1 - 1,5 hodiny. Ďalšou možnosťou je spodok a boky formy zvonku dobre obaliť alobalom a formu postaviť do väčšieho pekáča a okolo naliať do 2/3 vodu a piecť týmto spôsobom.

  4. 4

    Po upečení by sa mal stred triasť iba jemnučko. Necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami a následne dáme stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastného uváženia - ja som dekorovala bielou čokoládou, ktorú som rozpustila nad parou s trochou oleja. Oleja pridáme toľko, aby mala čokoláda takú konzistenciu, aby sa dala liať.

Diskusia k receptu

farbuska
Aha! Tiež cheesecake práve nemusím, ale tiež mám v okolí blízkych, ktorým veľmi chutia. Tvoj recept ma oslovil, vyskúšam, keď "čískejkáčov" budem chcieť potešiť. Ďakujem.
2x haji a siuuu
haji
S radostí bych ochutnala, také miluju kokosové dobroty. Tvůj cheesecake musí být úžasně jemný hmm Krásné foto! Rodinka musela být spokojená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia