Arašidový zákusok
Arašidový zákusok

Arašidovo-karamelové rezy

Norbert Zsákovics a Miroslav Kruft
z hotela Color*** v Bratislave, 19. novembra 2020
Arašidovo-karamelové rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
400 g
200 g
2 ks
Plnka:
200 g
200 g
500 g nasekané
200 ml
Poleva:
400 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešame múku, cukor, kokosový tuk s vajíčkami a so štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vložíme ho do vymastenej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý dáme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút.

  2. 2

    Medzitým začneme pripravovať plnku. Skaramelizujeme cukor s polovicou rastlinného tuku, druhú polovicu tuku primiešame ku karamelu a hmotu miešame ešte 8–10 minút, aby zhustla, pričom plameň stiahneme na nižší stupeň. Do uvarenej hmoty pridáme nesolené arašidy a sladené kondenzované mlieko a všetko dôkladne premiešame. Zmes rovnomerne natrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Po stuhnutí zákusok pokrájame a jednotlivé kúsky polejeme polevou, ktorú sme pripravili z rozpustenej čokolády a kokosového oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia