Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľový koláč

Norbert Zsákovics a Miroslav Kruft
z hotela Color*** v Bratislave, 20. novembra 2020
Mandľový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
200 g
200 g (typ 00)
200 g
z 1 citróna
200 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    150 gramov mandlí nasekáme ostrým nožom na väčšie kúsky. Vo veľkej miske spolu premiešame obe múky: kukuričnú a hladkú. Pridáme nasekané mandle, cukor, strúhanú citrónovú kôru a opäť premiešame. Potom pridáme kokosový tuk a maslo a končekmi prstov vypracujeme mrveničku. Nakoniec zapracujeme žĺtky.

  2. 2

    Okrúhlu formu na koláč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nasypeme zvyšných 50 g celých mandlí a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 5 minút. Potom na mandle nasypeme koláčovú mrveničku a pečieme asi 10 minút.

  3. 3

    Po vytiahnutí z rúry necháme úplne vychladnúť a koláč vyklopíme na servírovací tanier.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia